Prešov čaká Senica, chce zabudnúť na Slovan

Patrik Jacko (vpravo) musel prehltnúť na Slovane trpkú porážku.
Patrik Jacko (vpravo) musel prehltnúť na Slovane trpkú porážku. (Autor: ilustračné - TASR/Pavel Neubauer)
Sportnet|2. apr 2013 o 00:00

Priemer inkasovaných gólov na zápas si futbalisti Prešova výrazne zhoršili v uplynulom piatkovom vystúpení v Bratislave.

Jarná vizitka hovorí za všetko: Štyri duely, jeden bod, skóre 1:10. Priemer inkasovaných gólov na zápas si futbalisti Prešova výrazne zhoršili práve v uplynulom piatkovom vystúpení v Bratislave (už je to 2,5 gólu).

PREŠOV. To, čo avizoval brankár belasých a prešovský rodák Matúš Putnocký, sa naplnilo bezo zvyšku. Pred stretnutím naznačil, že pre jeho tím bude dôležité čím skôr skórovať, a potom sa už hradby súpera rozsypú.

Určite netušil, že to pôjde až tak jednoducho. Pravda, aj pričinením zaúradovania vyššej moci, keď po pár minútach po súboji Petráša s Peltierom strážca pravidiel nielenže nariadil pokutový kop, ale zároveň aj vylúčil kapitána hostí.

„Hlavný rozhodca nevedel, čo má odpískať. Až na podnet asistenta nariadil penaltu. Faul bol, ale ešte pred šestnástkou. Škoda, že takýto šok prišiel v úvode, keďže všetci sme sa tešili na vystúpenie pred televíznymi kamerami. Inkasovali sme a okrem toho prišli aj o jediného klasického stopéra. Obrana hrala odvtedy v netypickom zložení,“ poznamenal stopér Patrik Jacko.

Po prvý raz nastúpil v najvyššej súťaži v základnej zostave, predtým dostal raz šancu na chvíľočku proti Trenčínu za trénera Kovaleca ako striedajúci hráč.

Zostava východniarov bola značne obmenená, pomiešaná, čo bolo vynútené dištancom niektorých hráčov, ale hlavne zdravotnými problémami.

Chýbali Krob, Bartek, Brezinský, Krajník, Novák, Lipták – čiže viac než polovica základnej jedenástky.

„Bol to pre mňa poriadny krst ohňom. Predstavoval som si to inak, no dopadlo to tak, ako to dopadlo. Verím, že to bola posledná zdrvujúca porážka v tomto ročníku.“

Cítili krivdu

Hoci uskutočnenie súboja ohrozovalo počasie, predsa domáci nasadili všetky mechanizmy a sily, aby upravili terén, ktorý bol napokon hrateľný.

Tréner Ladislav Totkovič na tlačovke podotkol, že počas prestávky bolo náročné mobilizovať zverencov, aby dohrali stretnutie so cťou a statočne, lebo nimi lomcovali emócie.

Narážal zrejme na rozčarovanie, ktoré zavládlo po niektorých verdiktoch arbitra. „Aj tretí gól súpera bol neregulárny, padol po ofsajde slovanistu. O tom sme presvedčení. Cítili sme krivdu,“ pridupľoval P. Jacko.

Tak či tak, víťaz bol futbalovejší, lepší, prevýšil hostí, hoci mal, prirodzene, zľahčenú úlohu vzhľadom na početnú prevahu.

Ešte keby na začiatku merania síl Bernardo zúročil šancu, mohlo sa to zauzliť. Onedlho ale prišla nakopnutá lopta, spomínaná problematická situácia a s východniarmi sa to už potom viezlo.

„Nevzdávali sme sa ani za nepriaznivého stavu a hovorili sme si, že to skúsime dohrať tak, aby sme zanechali priaznivejší dojem, ale slovanisti nás ešte po zmene strán dva razy priklincovali. Síce sme sa viac stiahli, no vysokej porážke sme i tak nezabránili.“

Prešovčania chcú na výprask zabudnúť a sústreďujú sa na dnešný duel doma o 16. hod. so Senicou.

„To bude pre nás veľmi dôležitý zápas. Žreb nám dosiaľ spravidla neprial, ale teraz už budeme súperiť s tímami, čo sú bližšie k nám a hlavne doma musíme zabrať, zbierať body.“

Aj psychika však bude silným rivalom Prešovčanov, ani fanúšik nemôže byť spokojný a môže to dať hráčom pocítiť.

„Prešovský divák je náročný, ale urobíme maximum pre to, aby sme ho uspokojili. Pokiaľ zahráme dobre, tak sa šomrania z tribún neobávame,“ dodal P. Jacko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov čaká Senica, chce zabudnúť na Slovan