Premiéra MFK v Európskej lige

Marko Milinkovič. Na tlačovke si vyskúšal rolu tlmočníka.
Marko Milinkovič. Na tlačovke si vyskúšal rolu tlmočníka. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|30. júl 2009 o 00:00

Prehra s Nitrou 0:1 v 3. kole Corgoň ligy sa už dostáva do úzadia. Košičania myslia už len na Sarajevo. Dnes o 20.15 hod. ich čaká v v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA tamojší FK Slavija. Odveta je o týždeň 6. augusta o 17.00 hod. v Čermeli.



KOŠICE. Hlavné mesto Bosny a Hercegoviny privítalo košickú výpravu teplým počasím. Košičania dorazili v poriadku a ubytovali sa v hoteli Belehrad.

Milinkovič tlmočníkom

Absolvovali nielen obed, ale i tlačovú konferenciu, na ktorej zastupoval hosťujúci klub tréner Ján Kozák a stredopoliar Marko Milinkovič. Keďže v jeho prípade nebola žiadna jazyková bariéra, robil zároveň i tlmočníka pri vyjadreniach kormidelníka MFK. Večer o 19. hod. si Košičania zatrénovali na Olympijskom štadióne. Všetci hráči sú fit a už sa tešia na zápas.

Nebezpečný Djermanovič

Podľa Jaroslava Galka bol najnebezpečnejším hráčom sarajevského mužstva útočník s číslom 18 na chrbte Dejan Djermanovič. "Strelil druhý gól, ktorý sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci. V závere išiel dolu z ihriska pre zranenie. Hrozí, že bude mať zlomený nos, lebo dostal úder lakťom. Ak napokon bude hrať, musíme si naňho dávať veľký pozor. Rýchly, dôrazný, s dobrou kľučkou a zakončením. Hoci je pravák, gól strelil ľavou nohou. Typický hrotový hráč." Jaroslav Galko bol spolu s vedúcim A-mužstva Ivanom Kozákom a športovo-technickým riaditeľom Štefanom Tarkovičom osobne sa pozrieť na odvetný duel medzi Slavijou a Aalborgom, ktorý sa skončil víťazstvom domáceho mužstva 3:1. „Nečaká nás ľahký súper. Verím však, že naše mužstvo sa vypne k dobrému výkonu a urobíme všetko pre to, aby sme postúpili ďalej. Chceli by sme predovšetkým presadiť sa strelecky, pretože vieme, čo znamená gól na ihrisku súpera. Ak zvolíme dobrú taktiku, som presvedčený, že tu môžeme niečo uhrať. Rozhodne nesmieme hrať tak otvorene ako Aalborg v spomínanej odvete. Teraz je to síce prvý zápas a nie odveta, no my musíme klásť dôraz najmä na defenzívu."

Rešpekt, nie strach

Pre všetkých hráčov MFK to bude premiéra v európskych pohároch. "Dvojzápas so Slavijou Sarajevo je pre nás nielen vrcholom jesene, ale budú to dva mimoriadne dôležité zápasy v kariére drvivej väčšiny hráčov nášho mužstva. Počas sústredení v zime či v lete sme síce zohrali niekoľko zápasov proti kvalitným súperom, no bola to len príprava. Teraz nás čakajú ostré stretnutia na medzinárodnej scéne. Všetci sa veľmi tešíme a veríme, že premiéra v tejto súťaži pre nás dobre dopadne," želal si kapitán MFK Peter Bašista, ktorý krotil veľké vyhlásenia, no realisticky poznamenal, že šance sú vyrovnané. "Pred súperom máme zdravý rešpekt, ale v žiadnom prípade nie strach. Verím, že podáme čo najlepší výkon a ukopeme čo najlepší výsledok."

Povedú ho litovskí arbitri. Hlavným bude Gediminas Mazeika, na čiarach mu budú pomáhať Vytautas Šimkus a Audrius Jagintavišius. Predpokladaná zostava Košíc: Schreng - S. Kišš, Bašista, Kaminský, R. Cicman - Dobias, K. Kuzma - Viazanko, Milinkovič, J. Novák - D. Škutka.

Fakty

FK Slavija Sarajevo

  • Celý názov: Futbalski klub Slavija
  • Založený: 1908
  • Farby: modrá a biela
  • Štadión: Ground Gradski SRC Slavija Stadium, Istočno Sarajevo - kapacita 6 000 divákov.
  • Prezident: Dragan Kulina
  • Tréner: Zoran Erben
  • Umiestnenie v uplynulej sezóne: 2. miesto s päťbodovou stratou na majstrovský Zrinjski Mostar
  • Úspechy: 2. miesto v Národnej lige Juhoslávia (1935/36), víťaz Prvej ligy Republiky Srbskej (2003/04), víťaz Pohára Republiky Srbskej (2005/06), víťaz Pohára Bosny a Hercegoviny (2008/09), finalista Pohára Bosny a Hercegoviny (2006/07)
  • Medzinárodná scéna:
2007: UEFA Intertoto Cup - 1. kolo: UE Sant Juliá (Andorra) 3:2d, 3:2v, 2. kolo: FC Otelul Galati (Rum.) 0:0d, 0:3v.

2009: Európska liga UEFA - 2. Predkolo: Aalborg (Dán.) 0:0v, 3:1d, 3. Predkolo: MFK Košice

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Premiéra MFK v Európskej lige