Prázdne hľadiská znepokojujú predstaviteľov hier

TASR|15. aug 2004 o 15:12

Atény 15. augusta (TASR) - Aténski organizátori sú sklamaní z nízkej návštevnosti počas prvých dvoch dní 28. olympijských hier. Napriek tomu ale stále ...

Atény 15. augusta (TASR) - Aténski organizátori sú sklamaní z nízkej návštevnosti počas prvých dvoch dní 28. olympijských hier. Napriek tomu ale stále dúfajú, že predajnosť lístkov stúpne.

Po tom, čo sa nepredalo očakávaných 65 percent z 5,2 milióna všetkých vstupeniek, usporiadatelia vyhlásili, že všetko sa napraví, keď prídu na rad divácky zaujímavejšie disciplíny. "Je pravdou, že na menej populárnych športoch bola veľmi malá divácka účasť," povedal pre médiá hovorca Michael Zaharatos.

Príkladmi sú turecká vzpieračka Nurcan Taylanová a americká tenistka Venus Williamsová. Zisk zlata prvej spomenutej sledovala v sobotu v 5000-miestnej hale iba hŕstka priaznivcov a postup druhej spomenutej do druhého kola ženského tenisového turnaja videlo tiež len pár najskalnejších fanúšikov.

Predstavitelia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v nedeľu celú vec konzultovali s organizátormi a dospeli k záveru, že predajnosť by sa mala zvýšiť v najbližších dňoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Prázdne hľadiská znepokojujú predstaviteľov hier