Poznáme ďalších dvoch freestylistov

Sportnet|5. máj 2011 o 00:00

Známe sú už viaceré mená freestylistov, ktorí sa predstavia v sobotu 4. júna v bratislavskej aréne Ondreja Nepelu počas veľkej šou Sony Ericsson Freestyle motokros.



BRATISLAVA. Organizátori už skôr oznámili účasť majstra sveta a víťaza ostatných dvoch ročníkov v Košiciach Čecha Libora Podmola a nestora tohto športu Američana Mika Metzgera. Teraz prezradili ďalšie dve mená z desaťčlenného menoslovu špičkových freestylistov, ktorí sa predstavia po prvý raz v Bratislave. Samozrejme, že medzi nimi nebude chýbať ani Slovák Branislav Nikš.

Po roku opäť u nás

Vlani svoje umenie ukázal v Košiciach mladý, iba 22-ročný Austrálčan Rob Adelberg, keď skončil na štvrtom mieste. Ďalším do partie, ktorá ponúkne šialené skoky pod strechou bratislavského štadióna, je temperamentný Španiel a dvojnásobný vicemajster sveta Jose Miralles. Aj on už bol vlani v Košiciach, kde si vyskákal tretie miesto za dvojicou Podmol - Bizuar. „Menoslov potvrdených pretekárov je predzvesťou vynikajúceho adrenalínového zážitku. Konkurencia podujatia Mirallesom, ako aj Adelbergom výrazne stúpa a oplatí sa ju vidieť na vlastné oči, ako len vstrebávať sprostredkované informácie," hovorí hlavný organizátor freestyle motokrosovej šou Jozef Murín. Po minuloročnom zranení, keď mal zlomené obe nohy, sa dvadsaťdvaročný Rob Adelberg opäť dostáva do formy a je členom najprestížnejšej freestyle motokrosovej skupiny na svete Metal mulisha. „Tá je považovaná za rodinu fmx a do nej majú možnosť byť prijatí len tí najlepší, ktorí dosahujú ten najvyšší rider level, akými sú TOP pretekári Jeremy Stenberg, Cam Sinclar alebo Brian Deegan," povedal na adresu Austrálčana J. Murín.

Rob Adelberg zavíta do Bratislavy, aby predviedol svoje šialené skoky a backflipové kombinácie, pri ktorých diváci doslova nedýchajú. Najlepším potvrdením jeho kvalít je pravidelná účasť na Extrem Freestylers alebo jeho účasť na akcii spred pár týždňov X - Fighters v Dubaji. Aj rodák z Barcelony Jose Miralles sa na Slovensku predstavil už vlani, keď sa v Košiciach umiestnil na treťom mieste, iba pár bodov za dvojnásobným majstrom sveta Remim Bizuarom a Liborom Podmolom. „Jeho čistý štýl jazdenia a úžasné skoky na motorke dvíhali divákov zo sedadiel Steel Arény už minulý rok. Preto sme sa rozhodli tohto pretekára predstaviť a ukázať aj divákom v Bratislave," priznáva zámer organizátorov J. Murín. Temperamentný Španiel je nielen fantastický skokan, ale aj vynikajúci šoumen, ktorý dobre vie, ako zabaviť publikum. „Pri pohľade na jeho jazdu tuhne krv v žilách. Jeho štýl a celkové predvedenie jeho trikov sú absolútne dokonalé," dodal na adresu španielskeho freestylistu J. Murín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poznáme ďalších dvoch freestylistov