Pozemné hokejistky chcú postúpiť medzi elitu

Hore zľava: Gavendová, Kompauer (asistenti trénera), Chebenová, Piláriková, Šípalová, Strapková, Szabóová, Taligová (vedúca tímu), Jozef Mokrý (tréner)  Dolu zľava: Vašová, Halasová, Martincová, Stopperová, Reseková.
Hore zľava: Gavendová, Kompauer (asistenti trénera), Chebenová, Piláriková, Šípalová, Strapková, Szabóová, Taligová (vedúca tímu), Jozef Mokrý (tréner) Dolu zľava: Vašová, Halasová, Martincová, Stopperová, Reseková. (Autor: FOTO PRE SME - PETER CHVOSTEK)
Ján Mikula|17. jan 2012 o 17:00

Od 20. do 22. januára budú v dánskom Slagelse halové majstrovstvá Európy B divízie v pozemnom hokeji žien.

BRATISLAVA. Vrchol halovej ženskej sezóny pre slovenskú reprezentáciu v pozemnom hokeji bude od piatka 20. do nedele 22. januára, kedy sú v dánskom Slagelse majstrovstvá Európy.

Slovenky cestujú s neľahkou úlohou: obhájiť v silnej konkurencii ôsmich družstiev výborné 3. miesto spred dvoch rokov, kde ich len jedno miesto delilo od priameho postupu na majstrovstvá sveta.

Príprava na šampionát bola krátka, ale intenzívna. Tréner Jozef Mokrý: "Zamerali sme sa na taktiku, nácvik herných a štandardných situácií. Príprava pozostávala z jednodenných zrazov, účasti na Memoriáli Pavla Rosu a turnajoch v Česku a Rakúsku."

Výber zo slovenskej, českej a rakúskej ligy

Tím je zložený z hráčok zo slovenskej, českej a rakúskej ligy. Väčšina z nich má skúsenosti z vrcholných podujatí. Oporami sú Popelková, Smatanová a Šípalová.

Na úvod ich v Dánsku v skupine B čakajú nováčikovia - Anglicko (postup z C-divízie) a Litva (zostup z A-divízie).

V sobotu odohrajú tretí zápas v skupine proti Ruskám, ktoré sú nevyspytateľným súperom.

Ďalšie bude závisieť od umiestnenia v skupine. Ak chcú Slovenky pomýšľať na štvrťfinále, musia poraziť aspoň dvoch v skupine. Tréner Mokrý: "Výkonnostný cieľ, umiestnenie do 3. miesta, je reálny, ale o každý výsledok sa bude treba doslova pobiť."

pozemny_hokej2.jpg_res.jpg

Zuzana Strapková v akcii

Slovensko na ME

Piatok 20.1.
11:40: Slovensko - Anglicko
16:40: Slovensko - Litva
Sobota 21.1.
10:10: Rusko - Slovensko

Káder
Brankárky: Zuzana Popelková (HC Wels, Rak.), Alena Martincová (HOKO Zl. Moravce). Obrankyne: Kristína Smatanová (Wels), Jana Stopperová (Zl. Moravce), Renáta Reseková (HKM Nová Dubnica), Natália Čechová (KPH Rača). Útočníčky: Petra Piláriková (Rača), Šípalová (Slavia Praha), Zuzana Strapková (N. Dubnica), Szabóová (Rača), Kristína Halasová (N. Dubnica), Dominika Chebenová (Rača),
Realizačný tím: Jozef Mokrý (tréner), Mária Gavendová, Michal Kompauer (asistenti), Lucia Taligová (vedúca družstva).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pozemné hokejistky chcú postúpiť medzi elitu