Povinná výhra hádzanárok Iuventy

František Urban. Nepáčili sa mu vylúčenia.
František Urban. Nepáčili sa mu vylúčenia. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|16. sep 2015 o 00:00

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú aj po dvoch kolách česko-slovenskej súťaže WHIL stopercentné.



MICHALOVCE. Zverenky trénera Františka Urbana počas minulého víkendu zvíťazili na pôde bratislavského ŠKP o šesť gólov 30:24, keď už do polčasu viedli 17:10.

V zápase zaujala kanonáda domácej Petry Beňuškovej, ktorej dvanásť gólov do michalovskej siete pomohlo na čelo interligových kanonierok, ako aj dve červené karty aktuálneho slovenského majstra, ktoré podľa slov z michalovského táboru udelené byť nemali.

Vymyslené vylúčenia

Michalovčanky dosiahli povinné dva body, po ktoré do hlavného mesta išli. Družstvo niekdajšieho trojnásobného majstra Slovenska momentálne márne hľadá zašlú slávu.

Odvtedy, čo opäť pôsobí tento celok pod názvom ŠKP Bratislava (sezóna 2014/2015) ešte v lige nezabodoval a body sa od neho nečakali ani v súboji s interligovým víťazom z ostatných dvoch sezón.

„Aj keď sme sa v úvode držali pri sebe, celý zápas sme kontrolovali,“ rozhovoril sa tréner Iuventy František Urban.

Toho zverenky zlepšenou hrou už do polčasu vyhrávali sedemgólovým rozdielom a duel v pohode doviedli do víťazného konca.

„V polovici druhého dejstva sme vysunuli obranu a to bolo hlavným dôvodom, že náš náskok už do polčasu narástol na sedem gólov. V druhom polčase sme už viedli dokonca o jedenásť gólov. Trošku nás zabrzdila červená karta Černovovej, ktorá podľa mňa bola veľmi prísna, pretože ani jedno z jej dvojminútových vylúčení nebolo správne posúdené. Keďže máme zranenú Rebičovú, museli sme na tomto poste alternovať a príležitosť dostala aj mladá Františka Solárová, ktorá strelila tri góly,“ podotkol ešte k zápasu tréner Iuventy František Urban.

Ten musel v závere improvizovať so zostavou ešte viac, keďže tri minúty pred koncom videla červený trest aj Patrícia Wollingerová.

„Ani jej vylúčenie nebolo podľa mňa celkom správne. Na dve minúty to faul bol, no priama červená karta bola podľa mňa až príliš prísna,“ dodal na záver František Urban, ktorého zverenky sú po troch odohratých kolách na treťom mieste interligovej tabuľky.

To si budú môcť vylepšiť nasledujúcu sobotu, keď o 17.30 hod. vo svojej domovskej Chemkostav aréne privítajú taktiež stopercentnú Slaviu Praha.

ŠKP Bratislava - Michalovce 24:30 (10:17)

Pok. hody: 10/8 - 2/1, vylúčené: 4:7, ČK: 33. Černovová, 57. Wollingerová. Rozhodovali: Bočáková a Jánošíková - 100 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 2, M. Holešová 3, Solárová 3, Kišíková, S. Nagyová 1, Habánková 3/1, Levčenková 2, Soročinová, Wollingerová 5, Dziurová, Fiľková-Trehubová 5, Perederyjová 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Povinná výhra hádzanárok Iuventy