Potrestaný Partizán sa vytiahol v Podbrezovej

Sportnet|9. máj 2013 o 00:00

Po stretnutí 29. kola Ružiná – Bardejov (2:1) sa Šarišania dočkali štyroch trestov, ktoré podstatne preriedili káder.

Po stretnutí 29. kola Ružiná – Bardejov (2:1) sa Šarišania dočkali štyroch trestov, ktoré podstatne preriedili káder do záverečných štyroch majstrovských duelov. DK SFZ za hrubé nešportové správanie zastavila činnosť hráčom Partizána Jánovi Cuprišinovi (v zápase) a Jánovi i Lukášovi Zápotokovi (po zápase) na štyri stretnutia od 5. mája. Tréner Rastislav Kica má predbežný zákaz výkonu akejkoľvek funkcie so stretnutiami až do ďalšieho rozhodnutia disciplinárnej komisie a má predložiť stanovisko k nešportovému správaniu. Partizán musí zaslať vyjadrenie na zamedzenie obdobných previnení s identifikáciou previnilcov.

BARDEJOV. Na utorňajšiu dohrávku 23. kola bolo k dispozícii len štrnásť hráčov, no aj v takto okyptenej zostave Partizán Bardejov vyhral na trávniku ašpiranta na postup Železiarne Podbrezová 1:0.

Aj keď v mužstve chýbali piati potrestaní hráči a zranený De Azevedo, asistent trénera Jozef Kukulský vyzdvihol obetavý, no najmä disciplinovaný výkon celého mužstva.

„Hrali sme veľmi dobre v obrane a snažili sa o brejky. Domáci začali aktívnejšie, no šance nemali a my sme hru vyrovnali. Po prestávke zvýšili tlak, ustáli sme ho aj zásluhou brankára Čikoša-Pavlička. Na ťažkom teréne sme hru opäť vyrovnali, no sily ubúdali, a my sme mali len troch na striedanie. Práve striedajúci Benes bol autorom víťazného gólu. Podstatné bolo, že rozhodca viedol zápas veľmi dobre k obom mužstvám. My sme sa venovali hre a nie jemu. Som presvedčený, že tým spúšťačom nešportového správania našich hráčov v minulých dueloch boli často rozhodcovia. No my sme tam na to, aby sme hrali, a či všetci rozhodcovia splňujú kritériá súťaže, to nech posúdia iní.”

Silou Bardejova je rýchly prechod do útoku, no nízka efektivita pri finálnych činnostiach. Prvýkrát sa do listiny strelcov Partizána zapísal 20-ročný Artúr Benes, čo J. Kukulský hodnotí takto: „Popri čiare na pravej strane potiahol loptu Andraščík, ktorú naservíroval obratnému Nworahovi a jeho center mladý Benes po krátkej príprave zakončil peknou gólovou strelou v 81. min. Bolo to aj výsledkom dobrej koordinácie našej hry, ktorá začínala vo výbornej defenzíve všetkých, ktorí sa na nej podieľali, no najmä u Palšu a Staša. Všetci sme boli aktívni smerom dozadu i dopredu. Ukázali sme, že bez disciplíny sa futbal hrať nedá. Aj keď domáci mali tlak i šance, ustáli sme to a podržal nás brankár.”

II. liga

Dohrávky 23. kola II. futbalovej ligy: Podbrezová - Bardejov 0:1 (0:0)

Gól: 81. Benes, ŽK: 81. Benes, 83. Paukner (obaja Bardejov), 530 divákov. PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko – S. Kica, Staš, Palša, Andraščík – Nworah, J. Dzúrik, Kuhajdík (46. Berecký), Kundra, M. Lukáč (59. Hanuščák) – Paukner (76. Benes).

Ďalšie zápasy: R. Sobota - Ružiná 3:1 (0:1). Góly: 73. a 79. Marián Adam, 87. Pribula - 31. Gligorov, ŽK: 49. Siheľský, 55. Sivčevič, 76. Migaľa - 49. Blaščik, 69. Líška, 458 divákov.

D. Kubín - Šaľa 3:1 (3:0). Góly: 16. Jurky, 18. Brčák, 24. Podolský - 47. Glenda, ŽK: 77. Jakubjak (Šaľa), ČK: 86. Jakubjak (Šaľa) po druhej ŽK, 293 divákov.

red.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Potrestaný Partizán sa vytiahol v Podbrezovej