Poslanci nakoniec odklepli polmiliónovú dotáciu pre MFK Skalica

Na zápasy Skalice sa z tribún môže pozerať iba 1507 divákov.
Na zápasy Skalice sa z tribún môže pozerať iba 1507 divákov. (Autor: TASR)
TASR|31. aug 2015 o 18:50

Futbalový štadión v Skalici sa stal rukojemníkom politických ambícií, naznačil nedávno primátor mesta Ľudovít Barát. Mestskí poslanci napokon dotáciu pre klub odklepli.

SKALICA. Skalickí poslanci v pondelok odklepli na druhý pokus polmiliónovú dotáciu pre mestský futbalový klub (MFK).

Bola podmienkou spoluúčasti, na základe ktorej teraz môže Slovenský futbalový zväz (SFZ) udeliť Skalici grant vo výške 750-tisíc eur z vládneho balíčka na modernizáciu futbalových štadiónov na Slovensku.

Prostriedky v súhrnnej výške 1,25 milióna eur použije klub na dobudovanie infraštruktúry štadióna, aby vyhovoval podmienkam pre najvyššiu futbalovú Fortuna ligu, kam Skalica postúpila.

Poslanci o dotácii diskutovali v pondelok opakovane. V uplynulom týždni odmietli zaradiť na podnet poslanca Milana Romana (SDKÚ-DS) tento bod na rokovanie mestského zastupiteľstva pre nedostatok informácií zo strany radnice.

skalica3_res.jpg

Zápas piateho kola Fortuna ligy proti Spartaku Trnava už Skaličania odohrali na domácom štadióne. FOTO - SITA.

Zastupiteľstvo žiadalo ich doplnenie, najmä o finančnej zdatnosti Správy mestského majetku (SMM), ktorá má byť v danom projekte SFZ partnerom, rovnako aj o kondícii mestského rozpočtu.

Pred samotným zasadnutím zastupiteľstva sa v pondelok uskutočnila porada poslancov, kde sa zoznámili s detailmi projektu.

skalica_hlavna-r288-st_ir3-_t600.jpg

Futbalisti Skalice privítali Spartak Trnava v piatom kole Fortuna ligy už na domácom štadióne. FOTO - TASR.

Pri hlasovaní si napokon poslanecký zbor, ako TASR informoval Roman, vyžiadal, aby mesto poukázalo schválenú sumu na účet SMM až po tom, ako SMM a SFZ uzatvoria platnú zmluvu.

Prostriedky pre MFK radnica použije z predaja časti akcií Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS). Pre budúci rok použije mesto ďalších 300-tisíc eur z predaja akcií BVS na dobudovanie chodníkov, ciest, ihrísk a podobne.

Spartak privítali Skaličania v piatom kole už na vlastnom štadióne (2:3).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Poslanci nakoniec odklepli polmiliónovú dotáciu pre MFK Skalica