Posila Tatrana sa uviedla tromi gólmi

Matjaž Mlakar. Zvyká si na spoluhráčov i herný systém.
Matjaž Mlakar. Zvyká si na spoluhráčov i herný systém. (Autor: elev)
Sportnet|18. jan 2014 o 00:00

Prvý, a v podstate jediný prípravný duel pred súťažou odohrali hádzanári Prešova s piatym mužstvom prvej maďarskej ligy Gyöngyösi FKK.

Prvý, a v podstate jediný prípravný duel pred poriadnou paletou súťažných zápasov odohrali hádzanári Prešova s piatym mužstvom prvej maďarskej ligy Gyöngyösi FKK.

PREŠOV. Bez zranených Antla, Petra a Krzysztofika i bez účastníkov európskeho šampionátu v Dánsku, Hrstku (Česko) a Pejoviča (Čierna Hora), zverenci prešovského trénera zápas s kvalitným maďarským súperom o štyri góly vyhrali.

Tri z tridsaťštyri úspešných zásahov slovenského majstra zaznamenala čerstvá posila zo Slovinska, pivot Matjaž Mlakar.

„Myslím, nato, že za Tatran som po krátkom čase hral prvý zápas, nebolo to najhoršie,“ mienila po stretnutí s s celkom Gyöngyösi nová prešovská akvizícia.

„Iste, mohlo to byť aj lepšie. Chce to však ešte nejaký čas, kým sa s novými spoluhráčmi lepšie zohrám. Už si postupne zvykám na herný štýl, na nové kombinácie, signály, ktoré Prešov forsíruje. Niektorým rozumiem už dobre, iné ešte dostávam do krvi. Spoluhráči sú ale fajn, snažia sa mi pomôcť, vysvetliť čo a ako. Okrem trénera hlavne jeho hrajúci asistent Saša Radčenko. Verím, že s ďalšími zápasmi, ktoré Tatran odohrá na budúci týždeň v slovenskej extralige i v Slovenskom pohári, to bude len lepšie a lepšie. Podľa mňa to chce predovšetkým vypilovať moju spoluprácu na poste pivota s celým spojkovým radom Tatrana.“

Dobieha polrok na Islande

Bývalý hráč špičkových slovinských klubov, majster krajiny s reprezentačnými štartmi, ostatný polrok pred príchodom do Prešova strávil na Islande.

„V klube, v ktorom som pôsobil, sa určite tak tvrdo ako tu v Tatrane netrénovalo. Žiadne tatami s kickboxermi, žiadne špeciálne tréningy. Pracovalo sa tam skôr na amatérskej než na profesionálnej úrovni. Takže netajím, polrok v takom prostredí po príchode do celkom iného sa prejavil,“ pripustil M. Mlakar.

"Neraz som musel zaťať zuby, ale to najhoršie zo začiatku som už, ako sa vraví, rozdýchal. V každom prípade ale viem, že v medzisúťažnom období sa musí pracovať tvrdo. Napokon, vedel som, do čoho idem, do akého klubu, preto nerepcem, ale snažím sa čo najskôr naskočiť do zaužívaného systému. V Prešove som síce krátko, ale myslím, že Tatran je tím, ktorý nebude chýbať vo Final Four SEHA GSS ligy, že má aj na postup zo skupinovej fázy Pohára EHF. Samozrejme, že tiež obháji pozície v domácich súťažiach,“ nazdáva sa niekdajší hráč Laško Celje, Cimošu Koper, Gorenje Velenje či Braniku Maribor, dnes v službách deväťnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Posila Tatrana sa uviedla tromi gólmi