Porážka anjelov síce bolí, no výkon nezatracujú

Koniec série. Košičanky po troch víťazstvách v rade v Eurolige prehrali.
Koniec série. Košičanky po troch víťazstvách v rade v Eurolige prehrali. (Autor: sita)
Marián Špacai|25. nov 2010 o 00:00

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice nerozšírili v Krakove zbierku víťazstiev. Séria výhier sa zastavila na čísle tri, v Poľsku o tom rozhodli iba detaily.

Záverečnú štvrtinu vyrovnaného súboja skrátka zvládli lepšie domáce, pár chýb stálo slovenského majstra dvojbodový zisk. Citeľná bola neúčasť Žirkovej.

KOŠICE. Košičanky prehrali 61:65, čo je ich druhá porážka v tomto ročníku Euroligy.

Už pred zápasom bol otázny štart opory Zuzany Žirkovej, ktorá sa borí s bolesťami členka. Napokon jej zdravotný stav do stretnutia ani nedovolil zasiahnuť, čo bola pre žlto-modré značná strata.

Misky váh naklonili drobnosti

Východniarky aj tak bojovali, nedovolili domácim dostať sa do tlaku. Maximálnu vyrovnanosť dokumentoval aj nerozhodný stav po troch štvrtinách. "Odohrali sme dobrý zápas. Vstup doň bol v poriadku, eliminovali sme podkošovú silu súpera. Trošku nám robila spočiatku problémy Phillipsová, ktorá dala tri trojky, ale aj tak sme šli do kabín s tesným vedením. Potom trošku akoby nám ubúdali sily, niektoré pozície sme nepremenili, napriek tomu sme sa držali," začal hodnotenie pár minút po zápase tréner Dobrých anjelov Štefan Svitek. Kľúčové chvíle prišli v záverečnom dejstve, keď za stavu 56:55 inkasovali Dobrí anjeli sedembodovú šnúru, ktorá im zlomila krk. V koncovke už umnou taktickou hrou domáce ťažko vypracovaný náskok nepustili. O osude celého stretnutia rozhodlo zopár chýb v danom časovom úseku. "Naozaj rozhodli drobnosti. Nedali sme dva trestné hody, inkasovali sme kôš s faulom v poslednej sekunde útoku. Takéto momenty rozhodli."

Centimetre chýbali

Jednou z príčin prehry bolo, že hráčky Košíc sa v druhom polčase už oveľa ťažšie presadzovali v podkošovom priestore, kde naopak, domáce začali mať ku koncu evidentne navrch. "Áno, v poslednej štvrtine sme veľa inkasovali spod koša, často aj s faulom. Výšková prevaha súpera sa prejavila. Dievčatá robili, čo mohli, ale centimetre chýbali."

Gruzínec v nemilosti

Košický tábor mal po stretnutí ťažké srdce aj na arbitrov. Domáce hádzali viac ako dvojnásobný počet trestných hodov. Našťastie ich príliš nepremieňali, nedosiahli ani päťdesiatpercentnú úspešnosť. "Ja sa na rozhodcov vyhovárať nechcem, ale najmä gruzínsky rozhodca domácim "povinné" percentá odviedol. Hralo sa vo výbornej diváckej atmosfére a asi jej sčasti podľahol," dodal Š. Svitek.

Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu doma proti talianskemu Tarantu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Porážka anjelov síce bolí, no výkon nezatracujú