Popradu pomôžu Suchý, Lundberg i Bartečko

Dobrá nálada v HK Poprad.
Dobrá nálada v HK Poprad. (Autor: riso)
Sportnet|7. sep 2010 o 00:00

S obrancom Radoslavom Suchým i útočníkmi Emilom Lundbergom zo Švédska a Ľubošom Bartečkom sa predstaví v novej sezóne HK Poprad.

POPRAD. Prví dvaja menovaní by mali nastúpiť už v dnešnom zápase v Martine, Bartečko by sa po prvýkrát mohol predstaviť 17. septembra v Skalici.

Okrem toho sú novými tvárami v Poprade ďalší kvalitní útočníci Jaroslav Kmiť, Martin Drotár, Tomáš Troliga, talentovaní mladíci Samuel Mlynarovič, Richard Rapáč, či český bek Jaroslav Kasík.

((a))

Novú sezónu odštartujú "kamzíci" dnes na ľade Martina, doma sa po prvýkrát predstavia v piatok proti Košiciam. Vstupné na toto stretnutie nebude tradičných 2,40 eura, ale dobrovoľné a použije sa na dobrú vec.

"Rozhodli sme sa tak preto, lebo chceme mať 'plný dom'. Každý divák, ktorý príde na zimný štadión, dostane lístok za jeden cent a pri vstupe pri turniketoch bude môcť vhodiť do urny dobrovoľné vstupné. Jeho výšku zverejníme v nasledujúcom domácom zápase a čiastka, ktorú sa nám podarí vyzbierať, poputuje na zakúpenie monitoru vitálnych funkcií pre centrálny príjem popradskej nemocnice, kde sa sleduje kritický stav pacienta," uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan.

Klub sa stabilizoval

Podtatranci vstupujú do novej sezóny nielen s poriadne obmeneným kádrom, ale aj s novou trénerskou dvojicou Ján Jaško, Róbert Spišák. "Napriek tomu, že letnú prípravu sme mali niekoľkokrát prerušenú, prvoradý cieľ - stabilizovať klub - sa jeho vedeniu podarilo. Je výborné, že mužstvu sa pred začiatkom súťaže podarilo posilniť niekoľkými kvalitnými hráčmi," povedal hlavný tréner Popradu Ján Jaško.

Úvod je dôležitý

Príchodu ambiciózneho kouča sa podľa vlastných slov potešil aj kapitán "kamzíkov" Arne Kroták. "Je to moderný, perspektívny tréner, ktorý od hráčov vyžaduje maximálne nasadenie nielen počas tréningov na ľade, ale, aby hokejom žili aj mimo neho. Vieme, že štart do súťaže je vždy veľmi dôležitý a urobíme všetko pre to, aby sa nám vydaril čo najlepšie. Preto je výborné, že nás okrem skúsenej trojice Kasík, Kmiť, Drotár posilnili ďalší traja vynikajúci hokejisti Suchý, Lundberg a Bartečko," poznamenal A. Kroták.

KÁDER HK POPRAD

Brankári: Martin Klempa, Marcel Melicherčík.

Obrancovia: Jaroslav Kasík, Ján Brejčák, Stanislav Jasečko, Juraj Kledrowetz, Maroš Žemba, Daniel Brejčák, Dominik Kramár, Martin Dubaj, Ľubomír Malina, Radoslav Suchý.

Útočníci: Arné Kroták, Igor Rataj, Adam Lapšanský, Miroslav Škovira, Marek Mašlonka, Patrik Svitana, Vladimír Žemba, Samuel Mlynarovič, Tomáš Troliga, Martin Drotár, Matúš Paločko, Jaroslav Kmiť, Miloš Bednár, Richard Rapáč, Emil Lundberg, Ľuboš Bartečko.

Prišli: Jaroslav Kasík, Radoslav Suchý, Samuel Mlynarovič, Richard Rapáč, Tomáš Troliga, Martin Drotár, Jaroslav Kmiť, Emil Lundberg, Ľuboš Bartečko.

Odišli: Miroslav Šimonovič, Štefan Fabian, Michal Segľa, Peter Klouda, Richard Šechný, Marcel Haščák, Dávid Buc, Juraj Faith, Igor Majeský, Pavol Segľa.

PRÍPRAVNÉ ZÁPASY

MHC Martin - HK Poprad 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

HKm Zvolen - HK Poprad 3:2 (1:1, 2:1, 0:0), Škovira, Mašlonka

MsHK Žilina - HK Poprad 2:4 (1:2, 1:2, 0:0), Škovira, Mašlonka, Lapšanský, Jasečko

HC Košice - HK Poprad 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)

HK Poprad - HKm Zvolen 3:7 (1:2, 0:3, 2:2), Lapšanský 2, Škovira

HC '05 Banská Bystrica - HK Poprad 3:3 (1:1, 0:1, 2:1) - nehralo sa predĺženie, na sam. nájazdy 3:2, Paločko, Jasečko, Drotár

HC Oceláři Třinec (ČR) - HK Poprad 4:3 (2:2, 0:0, 2:1), Lapšanský, Kroták, Drotár

HK Poprad - EC Kassel Huskies (Nem.) 4:8 (2:3, 0:1, 2:4), Rataj 2, Kroták, Lapšanský

CSKA Moskva (Rus.) - HK Poprad 5:4 (1:1, 1:1, 3:2), Rataj, Drotár, J. Brejčák, Škovira

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 2:4 (0:1, 2:1, 0:2), J. Brejčák, Čížek

HK Poprad - MHC Martin 3:2 sn (1:0, 1:0, 0:2), Drotár, Škovira, rozhodujúci sam. nájazd premenil Paločko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradu pomôžu Suchý, Lundberg i Bartečko