Popradské hokejistky sú bližšie k finále

Milan Skokan. Tréner žien HK Poprad.
Milan Skokan. Tréner žien HK Poprad. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|8. mar 2013 o 00:00

Už len jedno víťazstvo chýba hokejistkám Popradu k postupu do finále prvej hokejovej ligy žien.

V úvodnom semifinálovom súboji zdolali na svojom ľade Topoľčany 6:4. Druhý duel sa hrá zajtra v Topoľčanoch, prípadný rozhodujúci tretí v nedeľu taktiež na ľade súpera.

POPRAD. Po vydarenej prvej tretine sa v druhej časti rozpútala na ľade gólová prestrelka a v jej závere sa hosťujúcim hráčkam podarilo vyrovnať.

V tretej tretine však mali navrch opäť domáce dievčatá, ktoré dvoma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu.

„Bol to typický zápas play-off, v ktorom sa stretli dve vyrovnané družstvá. Topoľčany majú vo svojom strede tri - štyri mimoriadne kvalitné hráčky, ktoré dokážu rozhodnúť o výsledku. Tým ale nechcem povedať, že my nie. Dievčatá príkladne bojovali, vytvorili sme si dobrý vstup do zápasu, viedli sme po prvej tretine 2:0. Žiaľ, v druhej sme poľavili hlavne v pohybe, čo súper využil a v gólovej prestrelke vyrovnal stav na 4:4. V tretej tretine dievčatá opäť ukázali bojovné srdce, prevýšili súpera v korčuľovaní a to rozhodlo o celom zápase,“ uviedol tréner HK Poprad Milan Skokan.

Džurňáková sa vrátila

Do zostavy sa mu po dlhodobom zranení vrátila Anna Džurňáková, ktorá svojim výkonom i gólom pomohla k cennému víťazstvu.

„Vysoko si ju vážim, pretože podľa vyjadrení lekárov by ešte nemala hrať. Silou vôle to zvládla. Zápas odohrala so zaťatými zubami a hoci na nej vidieť dlhšiu prestávku, je to úžasná bojovníčka. Pre družstvo je veľkým prínosom,“ nešetril slovami chvály lodivod kamzíčok.

Tie čaká zajtra duel v Topoľčanoch, v ktorom by rady spečatili svoj postup do finále. „Pokiaľ budeme všetci zdraví, radi by sme to rozhodli už v sobotu. Veľmi by sme chceli postúpiť do finále, v ktorom určite nebude chýbať Spišská Nová Ves. Pokiaľ sa nám do neho podarí dostať, myslím si, že sa so súperom zdravo popasujeme,“ dodal Skokan.

Štatistika

HK Poprad - HC Topoľčany 6:4 (2:0, 2:4, 2:0) - stav série 1:0

Góly: 24. a 51. Gorecká, 30. a 45. Bednárová, 15. Drdáková, 18. Džurňáková - 24. Košecká, 27. Čulíková, 31. Mikesková, 39. Lalíková. POPRAD: Zuziaková - Krivianská, Gaborčíková, Kredatusová, Korenková, Kováčiková, Lavriková - Obercianová, Ištocyová, Drdáková, Vaľková, Šulíková, Gorecká, Bednárová, Krajňáková, Voščeková, Podolská, Džurňáková.

riso

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradské hokejistky sú bližšie k finále