Popradčania mali na to, aby dosiahli viac

Popradský obranca Štefan Fabian (vpravo) dosiahol v tejto sezóne významný míľnik, keď nastúpil na 1000. zápas v extralige.
Popradský obranca Štefan Fabian (vpravo) dosiahol v tejto sezóne významný míľnik, keď nastúpil na 1000. zápas v extralige. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|3. apr 2018 o 00:00

Kamzíci zase neprešli štvrťfinálovým sitom.

POPRAD. Po roku sa púť popradských hokejistov v extraligovom play-off znovu skončila v najskoršom možnom termíne. Podtatranci opäť vypadli už vo štvrťfinále, keď opäť nezaknihovali ani jedno víťazstvo.

Kým vlani stroskotali východniari na nitrianskom protivníkovi, tentoraz boli nad ich sily hráči Trenčína. Aj keď s mužstvom spod hradu Matúša Čáka odohrali vyrovnané zápasy, v sérii prehrali hladko 0:4.

V sezóne 2017/18 tak v Tipsport lige obsadili konečnú šiestu priečku.

Zverenci kormidelníka Marcela Ozimáka však oproti predošlej sezóne preukázali zlepšenie a prezentovali sa kvalitnejšími výkonmi.

Premiérovo viedol popradský kolektív s kapitánskym céčkom na drese, obranca Štefan Fabian, pre ktorého to bola už trinásta sezóna v klube pod Tatrami.

So skúseným bekom, ktorý vo februári oslávil 37. narodeniny, sme sa o nedávno skončenom ročníku pozhovárali.

Prebolelo už vypadnutie s Trenčínom?

„Ešte stále ma to trošku škrie, hlavne pre to, že séria sa skončila výsledkom 0:4 na zápasy. Sklamanie z vypadnutia ešte vo mne doznieva, už to však nie je také hrozné ako tesne po poslednom súboji.“

Vzhľadom na priebeh štvrť-finálových stretnutí je konečný stav série pre vás veľmi krutý, súhlasíte?

„Zápasy v play-off sa hrajú na víťazstvá, my sme nedosiahli ani jedno, kým súper uspel štyrikrát. Je to škoda, lebo naozaj sme s Trenčanmi odohrali vyrovnané súboje, bohužiaľ so smolným koncom pre nás.“

Čo podľa vás v tejto sérii rozhodlo?

„Na strane súpera bolo viac skúseností a priklonilo sa k nemu aj viac šťastia, takže asi tieto dva atribúty rozhodli najviac.“

Ako celkovo hodnotíte sezónu popradského mužstva? Bolo v jeho silách dosiahnuť lepší výsledok?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania mali na to, aby dosiahli viac