Popradčania chcú v Michalovciach prekvapiť

Popradčania. V sobotu sa predstavia v Michalovciach.
Popradčania. V sobotu sa predstavia v Michalovciach. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|25. sep 2014 o 00:00

Po dvoch prehratých stretnutiach na ihriskách súperov privítali Popradčania v sobotu v NTC súpera z Dolného Kubína.

Po dvoch prehratých stretnutiach na ihriskách súperov privítali Popradčania v sobotu večer v NTC súpera z Dolného Kubína, s ktorým sa chceli postarať o čo najlepší reparát a pokračovať v úspešnej sérii na domácom trávniku.

POPRAD. Splniť tento cieľ sa im podarilo skvelým spôsobom, keď po kvalitnom kolektívnom výkone dosiahli hladké víťazstvo rozdielom triedy (3:0). Po ďalšom vydarenom zápase mohla preto zavládnuť v popradskej kabíne radosť, ktorú neskrýval ani kapitán mužstva Matúš Bendík.

„Určite sme znova všetci šťastní, že sme pred zrakmi vlastných fanúšikov dominovali a pripravili im zároveň výborný futbalový zážitok. Doma sa nám hrá vždy lepšie ako vonku, pričom práve títo diváci nás neúnavne ženú dopredu. Pred zápasom sme si všetci verili, pretože, ak sme chceli doma opäť vyhrať, musela táto sebadôvera u nás prevládať. I keď tento duel podľa mňa nebol až taký dobrý pre oko diváka, predsa len možno ocenili aspoň to, že sme chceli, a to stretnutie aj napokon až rozdielom triedy vyhrali. Podotýkam ale, že i keď táto výhra mohla byť vyššia, aj 3:0 je pekný výsledok. Stále musíme byť skromní a ísť od zápasu na zápas ďalej. Treba však dodať, že v mužstve v súčasnosti prevláda skvelý kolektívny duch a práve v domácich zápasoch nám ho posilňuje ešte ten dvanásty hráč na tribúne, čo je fakt super. Musím pochváliť aj súpera z hornej Oravy, ktorý bol dobrý a vzdorovitý a v určitých fázach hry sa s nami snažil z časti držať aj krok.“

Popradský kapitán veľkou mierou taktiež prispel k zisku skalpu svojho tímu, keď sa mu ešte v prvom polčase podarilo premeniť nariadenú penaltu po ruke jedného z hráčov hostí.

„Čo sa týka môjho pokutového kopu, priznám sa, že som mal pri jeho premenení aj veľké šťastie. Sledoval som pozorne brankára súpera, ktorú stranu si pravdepodobne vyberie a chcel som loptu pohodlne trafiť, no trochu som pri strele aj zakopol. Napokon sa však lopta od gólmana odrazila za jeho chrbát, čo bolo pre mňa šťastie. Futbal však prináša aj takéto kuriózne penalty, čo ma obzvlášť potešilo.“

V Michalovciach nemajú čo stratiť

V sobotu sa popradské mužstvo predstaví na južnom Zemplíne na ihrisku lídra z Michaloviec, kde nemá čo stratiť. Popradský defenzívny pilier je presvedčený, že ak so spoluhráčmi splnia všetky úlohy, nemusia domov odísť naprázdno.

„Do Michaloviec určite pôjdeme s rešpektom, ale s predsavzatím predviesť čo najlepší futbal. Sme si vedomí, že nás tam čaká krásny štadión, dobré ihrisko a kvalitný súper. Dúfam, že sa stretnutie bude divákom páčiť a my sa tam postaráme o úspešný výsledok. Som presvedčený, že ak podáme zodpovedný výkon a dodržíme všetky úlohy, ktoré nám náš tréner naordinuje, nemusíme domov odchádzať smutní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania chcú v Michalovciach prekvapiť