Poprad opäť vyhral s Košicami, štvrťfinálová séria je vyrovnaná

(Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Sportnet|11. mar 2013 o 20:21

Hokejisti Popradu porazili vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série extraligy Košice 6:3 a vyrovnali stav série na 2:2.

POPRAD. Domáca neporaziteľnosť vo štvrťfinálovej sérii východniarov trvá. Poprad aj v druhom zápase pod Tatrami predčil Košičanov a po štyroch stretnutiach je stav série nerozhodný 2:2.

Popradčania boli v pondelkovom stretnutí pánmi na ľade, Košičanov nepustili ani raz do vedenia. Postupne ovládli hru a výsledkom bol najvýraznejší gólový rozdiel v doterajšej sérii.

Piaty duel série je na programe vo štvrtok o 18. hodine v košickej Steel Aréne, šiesty zápas sa bude hrať v sobotu v Poprade. Séria sa hrá na štyri víťazné stretnutia.

V prvej tretine padli tri góly

Po nervóznom konci nedeľňajšieho stretnutia sa úvod štvrtého štvrťfinále niesol v defenzívnejšom duchu.

Popradu sa však znovu podarilo otvoriť skóre. Od modrej čiary vystrelil Brejčák a puk sa aj za pomoci žŕdky a brankára Hyláka dostal za bránkovú čiaru - 1:0.

Domáci mali hru v rukách, no hrubá chyba Sidora v rozohrávke ich v 9. min pripravila o vedenie, Jenčík nemohol minúť prázdnu bránku - 1:1.

"Kamzíkov" však inkasovaný gól prebudil a˙pred Hylákom hýrili aktivitou. Šance si pripravili všetky popradské útoky, no gólovú sirénu spustil presnou koncovkou až netradičný strelec Kovačevič - 2:1.

Domácich mohol do dvojgólového vedenia poslať Buc, v presilovke potom dvakrát z dobrej pozície pálil Devečka, Hylák bol pozorný.

Košický tlak zmarili dva zlepené góly

V druhom dejstve dominovali "oceliari". Už v úvode Spilar našiel nádhernou prihrávkou Kolbu a po jeho tvrdej strele od modrej čiary Sidor druhýkrát kapituloval.

Košický tlak pokračoval, domáci odolávali aj so šťastím. Na opačnej strane unikol vo vlastnom oslabení Vandas, no mieril len do Hylákovej lapačky.

Košice boli v tejto časti zápasu lepšie, no na kolená ich položila nevydarená dvojminútovka, keď najskôr zabudli na dorážajúceho Paločka.

Vzápätí pred Hylákom hostia neustrážili Vandasa a Poprad viedol 4:2.

"Kamzíkom" narástli krídla, bol ich plný ľad a pred súperovým brankárom si pripravovali ďalšie gólové príležitosti.

Košice potrebovali korigovať stav, pokúšal sa o to Spilar, no narazil len na pripraveného Sidora.

Tretiu tretinu ovládol Poprad

Poprad potvrdil svoje druhé víťazstvo v sérií hneď v úvode tretej časti, keď piaty puk za Hyláka dopravil Smotrila.

Šiesty gól mal na hokejke Buc. Zápas sa za rozhodnutého stavu v ďalšom priebehu už len dohrával, no bolo badať nervozitu.

Domáci prikrášlili svoje vedenie Paločkom, pre ktorého to bol už druhý gól v zápase.

Hostia odpovedali Šedovým presilovkovým zásahom, no i tak pod Tatrami ani raz v dvojzápase neuspeli a stav série je vyrovnaný 2:2.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Zápas sa nám vydaril, boli sme lepší. Škoda len úseku na začiatku druhej tretiny, keď Košice vyrovnali. Prišiel na nás útlm, no dvomi gólmi sme sa znovu dostali na koňa. Teší nás výkon aj víťazstvo."

Milan Staš, tréner Košíc: "Nezahrali sme podľa našich predstáv, aj keď sme dvakrát dokázali vyrovnať náskok nášho súpera. Chceli sme sa ešte vrátiť do hry, ale piaty gól nás uzemnil. Prehrali sme bitku, nie vojnu."

Štatistika

HK Poprad - HC Košice 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) - stav série 2:2

Góly: 5. D. Brejčák (Jabrocký), 15. Kovačevič (Hvila), 28. Paločko (Stanfield, S. Takáč), 29. Vandas (Hvila, Balán), 41. Smotrila (Stals, Vaic), 54. Paločko (D. Devečka) - 9. Jenčík, 21. Kolba (Spilar, Marcinko), 58. Šeda (Cebák, Spilar).

Vylúčení 7:6 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia 0:0. Rozhodovali Konc, Lokšík - Šefčík, Valach, 3 575 divákov.

HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic, Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.

HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba, M. Takáč, Novák, Šeda, Gajdoš, Macejko - Haščák, Pašek, Jenčík - Gmitter, Marcinko, Spilar - Novotný, Matúš Chovan, Svitana - Matis, Mlynarovič, Jokeľ.

Doterajšie výsledky série:

1. zápas: Košice - Poprad 2:1

2. zápas: Košice - Poprad 2:1

3. zápas: Poprad - Košice 4:2

4. zápas: Poprad - Košice 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad opäť vyhral s Košicami, štvrťfinálová séria je vyrovnaná