Poprad a hokejový klub sa dohodli, musia riešiť dlh

Rokovanie napokon prinieslo pozitívny výsledok.
Rokovanie napokon prinieslo pozitívny výsledok. (Autor: Marek Nnemec)
Sportnet|23. sep 2013 o 18:05

V pondelok sa stretli predstavitelia Hokejového klubu Poprad s vedením samosprávy.

V pondelok došlo na Mestskom úrade v Poprade k dlhoočakávanému stretnutia predstaviteľov Hokejového klubu Poprad s vedením samosprávy. Predmetom rokovania boli nevysporiadané dotácie a dlh klubu voči mestu Poprad.

POPRAD. Rokovania sa zúčastnili obaja viceprimátori Popradu Adrián Kromka (HZD) a Milan Baran (SDKÚ), ako aj výkonný riaditeľ a konateľ HK Poprad Tibor Turan s predsedom správnej rady Rudolfom Skokanom.

Stretnutie za zatvorenými dverami trvalo približne hodinu a pol. Rudolf Skokan mal po jeho skončení pozitívne dojmy.

„Začali sme spoločnú komunikáciu, aby sme riešili akútne problémy ohľadom fungovania HK Poprad a využívania priestorov na zimnom štadióne. Ak bude komunikácia i naďalej napredovať, tak sa celé fungovanie nastaví správne. Podpora mesta v rámci zákonov bude pretrvávať,“ uviedol Skokan.

Na programe dňa tak bolo hlavne riešenie nezúčtovanej dotácie, ktorá vznikla zablokovaním účtov klubu exekútormi, ako aj budúcnosť ďalších dotácií mesta pre mládež a nájomné za priestory na zimnom štadióne.

„Našli sme riešenia, ktoré sa ukazujú ako vhodné. Prejsť ich ešte musia právnici, aby ich základ vyhovoval obom stranám,“ podotkol Skokan ku konkrétnym výstupom z rokovania.

Symboly mesta sa vrátia

Zároveň nevylúčil ani možnosť návratu symbolov mesta na dresy hokejistov a ľadovú plochu.

„Predstavitelia samosprávy prezentovali svoj názor ako občania Popradu. Názov HK Poprad zvýrazníme tak, aby sa opäť dostal do popredia,“ ubezpečil Skokan.

Symboly mesta na štadióne počas zápasov nechýbajú ani dnes, keďže sa nachádzajú na mantineloch, multimediálnej kocke i na dresoch hráčov v oblasti krku.

„Priestor na dresoch je jediný reklamný priestor, ktorý sa snažíme momentálne efektívne predať. Nepredaný priestor sa po určitej dobe využije inou formou, teda môžu tam byť aj symboly mesta. Tým, že komunikácia medzi klubom a mestom začala fungovať, zaslúžia si svoje miesto aj niekde inde,“ uzavrel predseda správnej rady HK Poprad.

Problém v komunikácii neexistuje

Podľa slov viceprimátora Kromku dnešné sedenie za rokovacím stolom všetkým ukázalo, že problém v dialógu neexistuje.

„Dnes sme hľadali riešenia, ako naložiť s nevyúčtovanou dotáciou, pretože tým vzniká prekážka poskytnúť ďalšie. Narastá dlh voči mestu a my sa musíme riadiť platnou legislatívou ako aj pravidlami pre riadenia samosprávy,“ uviedol 1. viceprimátor Poprad.

Dodal, že obe strany si preveria možné návrhy a koncom tohto týždňa sa opäť stretnú: „Ak sa nepodarí uskutočniť dnešné návrhy, budeme hľadať iné cesty. Obe strany majú záujem situáciu riešiť.“

Vojnová sekera vykopaná nikdy nebola

Ako sa mohlo zdať, mediálna prestrelka medzi klubom a mestom sa v poslednej dobe stupňovala. Ako však Kromka konštatoval, vojnová sekera medzi mestom a klubom nikdy vykopaná nebola.

„Priestor na rokovania tu vždy bol, my máme dvere otvorené. Dôkazom toho je i piatkové stretnutie s kapitánom mužstva Krotákom. Všetko je v rukách HK. Mesto Poprad nezavinilo nevysporiadanú dotáciu a nezavinilo ani súčasný stav, kedy sa nedá poskytnúť ďalšia,“ zdôraznil.

Mesto Poprad vynakladá zo svojho rozpočtu 644-tisíc eur ročne na prevádzku zimného štadióna, pre mládež poskytuje dotácie vo výške 45-tisíc eur ročne a seniorskému tímu hradí na nájom a služby s ním spojené tak, aby tam fungovalo bezplatne.

O ďalších možných dotáciách z mestskej kasy na popradský hokej sa zatiaľ nerokovalo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad a hokejový klub sa dohodli, musia riešiť dlh