Pončák: Ak nevieš, čo s loptou, vystreľ

Ivan Pončák. Na hladkom víťazstve mal najväčší podiel.
Ivan Pončák. Na hladkom víťazstve mal najväčší podiel. (Autor: Martin Šuhaj)
Sportnet|8. aug 2011 o 00:00

V prvých dvoch zápasoch MFK Vranov padlo jedenásť presných zásahov. Štvorgólovou nádielkou k tejto vizitke prispeli aj hráči ŠK Odeva Lipany. Na ich hladkom víťazstve má najväčší podiel stredopoliar Ivan Pončák.

LIPANY. Po zápase s MFK Vranov by si futbalisti ŠK Odeva Lipany mohli otvoriť súkromnú školu, v ktorej by dávali lekcie z efektivity. Vranovčania si v prvom kole strelecky zgustli na Starej Ľubovni, no v sobotu im ruže na pôde súpera nekvitli. Napriek tomu, zápas mohli mať vo svojich rukách, ale E. Streňa vychytal v 12. min. Talian a o minútu mieril Baran po kolmici Lazúra vedľa brány. Domáci obidve situácie ustáli a postupne začali získavať pod nohami pevnejšiu pôdu.

Zverenci trénera Stanislava Vargu pohladili duše svojich fanúšikov prvýkrát v 19. min., keď M. Drobňák našiel medzeru v obrane hostí, do ktorej si nabehol I. Pončák a pre M. Vranka už nebolo problémom zasunúť jeho prihrávku do prázdnej brány.

„Miro Drobňák vie prihrávku vždy dobre načasovať, čo potvrdil aj v tomto prípade. Keďže som vpravo videl nabiehať spoluhráča, neváhal som a popri vybiehajúcom brankárovi som mu prihral. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že z takejto situácie mám väčšiu radosť, ako keby som zakončoval sám. Určite nie som žiadny strelec, a preto sa vyžívam skôr v prihrávkach na góly,“ opísal prvý gólový moment Ivan Pončák.

Rady trénerov

Svoje slová však stredopoliar Lipian vyvrátil v nadstavenej minúte prvého polčasu, keď sa najskôr individuálne uvoľnil a z hranice šestnástky bez špekulovania napálil loptu presne k žrdi. „Tréneri mi vždy hovorili a hovoria, ak nevieš, čo s loptou, vystreľ. Poslúchol som ich a padlo to tam,“ dodal s úsmevom I. Pončák.

Jeho druhý gól bol z pohľadu osudu stretnutia rozhodujúci. Vranov sa síce kombinačne trápil, no po vyumývaní hláv v polčasovej prestávke by bolo jednogólové manko stále hrateľnou motiváciou.

Po zmene strán hostia pridali k svojmu výkonu pár percent navyše, no stačilo to iba na vyrovnanie pomeru síl bez vážnejšieho ohrozenia domácej brány. Lipany už držali osud stretnutia pevne vo svojich rukách, pričom diváci sa ešte dočkali parádnej delovky M. Andraščíka a dravosti v podaní striedajúceho M. Štefčáka.

„Priznám sa, že výsledok 4:0 sme nečakali, lebo Vranov má kvalitný tím. Nám však vyšlo niekoľko dobrých akcií, ktoré sme dokázali zakončiť peknými gólmi, pričom dianie na trávniku sme mali pod kontrolou. Snažíme sa do kádra zabudovať mladých hráčov, a preto som rád, že sme podali kompaktný výkon,“ hodnotil I. Pončák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pončák: Ak nevieš, čo s loptou, vystreľ