Pokrové tajomstvo odhalené, hviezdy desil 20-ročný Švéd

Viktor Blom.
Viktor Blom. (Autor: PokerStars)
Sportnet|10. jan 2011 o 13:55

Odvážny pokrový hráč Isildur1 už má svoju identitu. Najväčšie súčasné hviezdy na internete desil 20-ročný Viktor Blom zo Švédska, ktorý si v tomto roku sadne aj k pokrovým stolom.

V decembri zverejnila herňa PokerStars, že podpísala profesionálnu zmluvu s Isildurom1 a v najbližších týždňoch predstaví jeho pravú tvár na oficiálnej tlačovej konferencii. Sľub obe strany dodržali v nedeľu počas turnaja v Karibiku.

"Ja som Isildur1," vyhlásil štíhly blonďatý chlapec v sivej bunde a logom svojho tímu na tričku. "Myslím, že v poslednom čase aj tak veľa ľudí tušilo, kto naozaj som. Teraz už nemalo zmysel zostávať v utajení," citoval Bloma pokrový server PokerNews.

Blázon, ktorý dáva do hry milióny dolárov

Isildura1 každý považoval za blázna, ktorý sa nerozpakoval hrať o milióny dolárov, aj keď proti nemu stáli najlepší hráči sveta. Keď na jeseň 2009 začínal, obral medzi prvými "on-line kráľa" Toma durrrr Dwana počas niekoľkých dní o 4,5 milióna dolárov.

Nezostalo však len pri víťazstvách a Isildur1 začal aj prehrávať. A to veľa. Počas jedinej hry s Patrikom Antoniom dokázal prísť aj o dva milióny dolárov. V jednej chvíli bolo dokonca v pote (banku) 1,3 milióna dolárov. Tento rekord neskôr obaja hráči ešte prekonali.

Mimochodom - s veľkými stratami sa spája aj Blomova odpoveď na otázku, aký má recept na zlepšovanie svojej hry: "Nijako špeciálne sa neučím. Len som prehral veľa peňazí, čo mi pomohlo k tomu, aby som bol lepší."

Podľa svojich slov si založil účet v herni, keď mal osemnásť rokov a vložil na účet 2000 dolárov. "Po troch týždňoch som mal dva milióny," uviedol Blom podľa PokerStars Poker Blog. "Vtedy som zistil, že by pre mňa poker nemusela byť len zábava, ale aj spôsob, ako si zarobiť."

Budem hrať živé turnaje. A jeden veľký chcem vyhrať

V minulých mesiacoch hral Blom - v tom čase ešte Isildur1 - predovšetkým na internete. Teraz sa presunie k pokrovým stolom, kde bude reprezentovať svoju herňu. "Budem hrať veľa turnajov v sérii European Poker Tour, na ktoré sa tento rok naozaj zameriam. Chcel by som aspoň jeden vyhrať," poznamenal.

Ako dodáva portál iDnes, možno sa na konci roka ukáže aj v Prahe, ktorá má v kalendári European Poker Tour tradičné miesto na konci decembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pokrové tajomstvo odhalené, hviezdy desil 20-ročný Švéd