Pohárová zmena: Humenné ide do Vranova

Pohárové derby. V 1. kole vranovsko-humenský  súboj.
Pohárové derby. V 1. kole vranovsko-humenský súboj. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|27. júl 2013 o 00:00

V 1. kole Slovnaft Cupu Poprad vymenili za Vranov, takže Humenčania budú cestovať omnoho menej.

V 1. kole Slovnaft Cupu bol Poprad vymenili za Vranov, takže Humenčania budú cestovať omnoho menej.

HUMENNÉ. V rámci 1. kola Slovenského pohára vo futbale Slovnaft Cup došlo k dvom zmenám, novinkám.

Známy je už prvý postupujúci - zo skupiny Západ Šamorín, keďže Kalinkovo sa z pohára odhlásilo. K zmene došlo aj v skupine Východ. Zo žrebovania vypadol Poprad a nahradil ho Vranov.

Táto zmena sa bytostne týka ŠK Futura Humenné, keďže práve futbalisti spod Vihorlatu mali merať cestu pod Tatry. Takto sa poberú ku geografickým susedom do Vranova.

Čaká ich presun necelých tridsať kilometrov, v pôvodnom žrebovaní by to bolo päťkrát viac.

„Zmena nás potešila z dvoch strán. V Poprade sme mali hrať v stredu pohár a hneď doma v sobotu majstrák, čiže za štyri dni dva zápasy s tým istým súperom. Takto máme Vranov, s ktorým sa súťažne stretneme až v ôsmom kole. V neposlednom rade nás potešila aj kratšia vzdialenosť cestovania za súperom,“ konštatoval Martin Friga.

Jednodňová nevýhoda

Termínovo je pohárové stretnutie stanovené na utorok 6. augusta 2013. Futbalisti ŠK Futura Humenné veľa času na regeneráciu mať nebudú, keďže v nedeľu 4. augusta ich čaká treťoligový zápas 1. kola v Trebišove.

„Vranovčania budú mať jednodňovú výhodu, keďže 'majstrák' hrajú v sobotu. Viac by nám vyhovovala streda, ale s tým už nič nenarobíme,“ dodal manažér ŠK Futura.

V 1. kole Slovnaft Cupu ešte corgoňligisti neúčinkujú. Žreb a termíny pohárovej vetvy Východ sú nasledovné: utorok 6. 8. o 16.30 hod.: Bardejov - Lipany, utorok 6. 8. o 17.00 hod.: Ružiná - Martin, Haniska - Podbrezová, Dolný Kubín - Snina, Námestovo - Michalovce, Čadca - Prešov, R. Sobota - Moldava, Vranov - ŠK Futura Humenné, Kalinovo - L. Mikuláš, streda 7. 8. o 17.00 hod.: Bard. Nová Ves - Lok. Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pohárová zmena: Humenné ide do Vranova