Podľa simulácie získa Stanleyho pohár tím z Pittsburghu

Sidney Crosby
Sidney Crosby (Autor: SITA/AP)
SITA|6. okt 2011 o 12:22

Aktuality zo zámorskej NHL.

Aebischer sa dohodol s Winnipegom

BRATISLAVA. Hokejový brankár David Aebischer si opäť našiel prácu v zámorí, na kontrakte sa dohodol s klubom Winnipeg Jets. Vedenie staronového tímu na mape NHL ho následne poslalo na farmu do tímu St. John´s IceCaps.

Aebischer nastúpil za Jets vo dvoch predsezónnych zápasoch, v ktorých inkasoval v priemere 3,00 gólu na zápas a mal 89,7 % úspešnosť zákrokov.

Tridsaťtriročný Švajčiar chytal v uplynulých štyroch sezónach vo svojej rodnej krajine. V roku 2001 získal s Coloradom ako dvojka Patricka Roya Stanleyho pohár. Počas kariéry chytal Aebischer v NHL za Colorado, Montreal a Phoenix.

Podľa simulácie získa Stanleyho pohár tím z Pittsburghu

Podľa počítačovej simulácie hrou EA Sports NHL 12 sa v blížiacej sezóne stanú víťazmi prestížneho Stanleyho pohára hráči tímu Pittsburghu Penguins. Informuje o tom oficiálna stránka zámorskej profiligy. Vo finále play-off by mali "tučniaci" zdolať Chicago 4:2 na zápasy.

Veľkú pozornosť pútal aj návrat najväčšej hviezdy predpokladaného šampióna Sidneyho Crosbyho, ktorý sa stále zotavuje z otrasu mozgu z úvodu januára 2011. Simulácia jeho návrat na súťažný ľad stanovila až na začiatok decembra v súboji proti obhajcovi trofeje Bostonu.

Aj napriek hernému výpadku by sa mal Crosby prepracovať medzi najproduktívnejších hráčov profiligy, v 65 dueloch získal v hre 92 kanadských bodov za 30 gólov a 62 asistencií. Najviac sa v základnej časti darilo ruskému kanonierovi Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý nazbieral 110 bodov (51 gólov a 59 asistencií).

Ďalšie dve miesta patrili hráčom Tampy - druhému Martinovi St. Louisovi a tretiemu Stevenovi Stamkosovi, ktorý dosiahol 53 presných zásahov a získal Rocket Richard Trophy.

Ovečkin by sa mal po sezóne tešiť zo zisku troch individuálnych ocenení - Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti, Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča a Ted Lindsay Trophy pre najlepšieho hokejistu podľa hráčskej asociácie NHLPA.

Spomenutý Crosby by mal získať Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča v play-off. Za najlepšieho obrancu (Norrisova trofej) simulácia určila Shea Webera, cenu pre najlepšieho nováčika (Calder Memorial Trophy) prisúdila Braydenovi Schennovi, brankárske ocenenie (Vezina Trophy) by mal získať Henrik Lundqvist.

Lady Byng Memorial Trophy za príkladné správanie by mal dostať podľa počítača Daniel Sedin a Frank J. Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka Jonathan Toews.

V základnej časti až 114 bodov a Prezidentskú trofej získali hráči Vancouveru, no vo finále play-off Západnej konferencie vypadli s Chicagom. Vo vyraďovacej časti už v 1. kole prehral Detroit s Los Angeles, Kings potom v siedmich dueloch vytrápili Canucks.

Prekvapením play-off vo Východnej konferencii by mala byť Tampa, ktorá postupne vyradí Buffalo a Washington, no vo finále neuspeje s Pittsburghom. Penguins sa do bojov o Stanleyho pohár dostanú postupne cez NY Rangers, Philadelphiu a spomenutú Tampu.

Averyho poslali Rangers na farmu do Connecticutu

Dni hokejového útočníka Seana Averyho v tíme NHL New York Rangers sú už asi definitívne zrátané, z listiny nechránených hráčov si ho nevybral žiaden klub a vedenie "jazdcov" ho poslalo do mužstva AHL Connecticut Whale.

Rangers po tomto kroku nebudú započítavať do sumy na platy 1,93 milióna dolárov. Avery má s Rangers zmluvu ešte na sezónu 2011/12, ktorú podpisoval ešte počas pôsobenia v Dallase.

Búrlivák z ľadových plôch nehral už v posledných dvoch predsezónnych prípravných zápasoch v Európe a už to indikovalo, že sa ho Rangers pokúsia zbaviť. Tréner John Tortorella v utorok v Štokholme vyhlásil, že má k dispozícii lepších hráčov.

Crosby opäť trénoval so spoluhráčmi

Hokejový center Sidney Crosby trénoval v stredu vo Vancouvri so spoluhráčmi z klubu NHL Pittsburgh Penguins. Stále však nie je jasný termín jeho návratu do kolotoča zápasov zámorskej NHL.

Crosby nehral v lige od 5. januára, keď po druhom silnom údere do hlavy utrpel otras mozgu. Crosby vo Vancouveri korčuľoval na ľade bez kontaktu s hráčmi.

Pittsburgh začína nový ročník NHL vo štvrtok súbojom vo Vancouveri. Kapitán Penguins má na miestnu Rogers Arenu podľa vlastných slov príjemné spomienky. Vo februári 2010 v tejto hale rozhodol v predĺžení finále olympijského turnaja proti USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podľa simulácie získa Stanleyho pohár tím z Pittsburghu