Podľa Kopeckého nebol jeho tím dosť nahnevaný

Víťazný gól Philadelphie strelil Claude Giroux.
Víťazný gól Philadelphie strelil Claude Giroux. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. jún 2010 o 13:11

Philadelphia sa dočkala prvého víťazstva vo finálovej sérii až na domácom ľade.

PHILADELPHIA, CHICAGO. Až v stredajšom treťom stretnutí finálovej série bojov o hokejový Stanleyho pohár sa museli hokejisti Chicaga Blackhawks prvýkrát skloniť pred svojim súperom Philadephiou po prehre 3:4 v predlžení.

"Myslím si, že dokážeme hrať lepšie. Neboli sme dostatočne nahnevaní. Zaostávali sme v ňom za súperom. No aj tak sme to mohli v predĺžení zvrátiť. Mali sme tam jedno veľmi dobré striedanie, keď gólman Flyers Leighton predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov. Málo sme sa tlačili k bránke súpera," hodnotil stretnutie pre Chicago Breaking Sports krídelník tretieho útoku "čiernych jastrabov" Tomáš Kopecký.

"Neukázali sme všetky schopnosti, ktoré máme. Všetci chlapci sú v šatni na 100 % nabudení, no schopnosti sa prejavia až vtedy, keď tvrdo pracuješ a necháš na ľade všetko,"dodal Kopecký.

Chicago v zápase dvakrát prehrávalo, no v záverečnej tretine sa prvýkrát v 43. min vďaka gólu Patricka Kana prvýkrát dostali do vedenia (3:2), no už o 20 sekúnd vyrovnal Ville Leino a celé tretie dejstvo sa nieslo v znamení výraznej prevahy domácich, ktorí súpera prestrieľali 15:4.

Mali zabrániť streľbe

"Mali sme hrať oveľa ofenzívnejšie. Keby sme viac udržali puk v našom útočnom pásme, ťažšie by sa im strieľalo. Mali sme si viac chrániť puk na hokejkách, neustále byť v pohybe a držať puk pod kontrolou. V našom obrannom pásme sme mali veci riešiť čo najjednoduchšie a dávať puk von z neho - vyhodiť a rýchlo ísť dopredu za ním. Sme dosť rýchly tím, aby sme udržali takéto tempo," povedal 28-ročný ilavský rodák Kopecký.

Na adresu gólov v tretej tretine poznamenal: "Je vždy dôležité striedanie hneď po góle, či už našom, alebo ich. Všetci veľmi dobre vieme, čo vtedy treba robiť. Žiaľ, počas piatich minút sme nedokázali hrať podľa toho, čo sme si povedali po poslednom zápase. Jediným pozitívom je, v piatok to môžeme to napraviť. Nie je dôvod na paniku. Bol to len jeden zápas. Musíme sa z neho poučiť. Vieme, kde sme urobili chyby, každý jeden z nás. V piatok musíme všetci pridať."

O slovenskom hokejistovi Mariánovi Hossovi a jeho tretej šanci zabojovať o Stanleyho pohár sa počas prebiehajúcich vyraďovacích bojov v NHL napísalo už nepreberné množstvo článkov i komentárov.

Vzhľadom na súčasné prvotriedne výkony 31-ročného útočníka vo finále play off si však tréner Chicaga Joel Quenneville neodpustil ďalšie lichôtky na adresu svojho zverenca.

"Je to výnimočný hráč," pochválil kouč staršieho z bratov Hossovcov, ktorý pred dvoma rokmi neuspel vo finále so spoluhráčmi z Pittsburghu a vlani mu tesne ušiel pohár, keď neúspešne zápasil s Penguins v drese Detroitu.

"Nie veľa hokejistov dostane šancu hrať počas troch rokov 12 kôl v play off a pritom stále neokúsiť chuť víťazstva v Stanley Cupe. Je udivujúce, akým spôsobom dokázal poskytnúť podporu trom rozličným tímom a ako teraz pomáha nášmu klubu. Priniesol do nášho tímu talent, pozdvihol tempo i celkovú úroveň hry," spieval Quenneville ódy na adresu slovenského krídelníka.

Boduje z druhej formácie

Hossa bodoval v každom z doterajších troch finálových súbojov proti Philadelphii. Jeho 15 bodov (3+12) v 19 zápasoch play off je slušná zbierka, najmä keď si uvedomíme, že Quenneville ho stavia až do druhej presilovkovej formácie a viac ako v početnej výhode ho využíva pri oslabeniach.

"Ako tréner mám viacero alternatív, ako využiť jeho potenciál na ľade," tvrdí kouč Chicaga.

"V defenzívye si počína spoľahlivo, dokáže odobrať aj vyviesť puk z obranného pásma. Aj v ofenzíve sa vie postarať o rozruch, ak má puk na hokejke. Naša druhá útočná formácia je jedným z dôležitých faktorov úspechu a Marián hrá v nej významnú rolu."

Trojnásobný víťaz ankety Zlatý puk pre najlepšieho hokejistu Slovenska (2006, 2007, 2008) podával už počas základnej časti stabilné výkony.

Svoju formu dokázal pri vyvrcholení sezóny ešte vygradovať a aj jeho zásluhou vedie Chicago v sérii s Flyers 2:1 na zápasy.

"Naozaj sa nám páči, ako rastie jeho výkon v play off. Som si istý, že aj on je nadšený, že dostal tretiu šancu zabojovať o pohár," dodal Quenneville pre nwitimes.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podľa Kopeckého nebol jeho tím dosť nahnevaný