Podarí sa Iuvente prvýkrát obhájiť pohárový triumf?

Tréner Ján Packa tvrdí, že Iuventa je na pohár pripravená dobre.
Tréner Ján Packa tvrdí, že Iuventa je na pohár pripravená dobre. (Autor: sita)
Sportnet|19. dec 2013 o 00:00

Dnes ju v Šali čaká semifinále národného pohára proti Partizánskemu. Ak zvíťazí, zajtra nastúpi vo finále.

Chýbať jej bude Gubiková.

MICHALOVCE. V Mestskej športovej hale v Šali dnes štartuje finálový turnaj Slovenského pohára (SP). Medzi najlepšou štvorkou nebude chýbať ani úradujúci slovenský majster a obhajca trofeje, hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré sú aj najvážnejším kandidátom na prvenstvo.

Ich prvou prekážkou pri obhajobe národného pohára bude dnes o 16.45 hod. družstvo Partizánskeho, pričom tento súboj odvysiela v priamom prenose aj SlovakSport TV na svojom prvom kanáli.

Celok z metropoly Zemplína pred týždňom v piatok a sobotu odohral dva prípravné duely proti poľskému Nowemu Saczu, ktoré poslúžili ako príprava na záverečný turnaj SP. V oboch nad nepríjemným súperom zvíťazili (28:24 a 33:31), takže generálka na Partizánske dopadla výborne.

„Boli to pre nás dva veľmi dôležité zápasy, pretože dievčatá dlhšie spolu nehrali, keďže viaceré z nich mali reprezentačné povinnosti. Tá príprava preto nebola ideálna, ale súboje s Poľkami nám padli veľmi vhod. Vyskúšali sme si aj iné varianty, ktoré chceme hrať, takže z toho hľadiska som spokojný,“ poznamenal kormidelník Iuventy Ján Packa, ktorý nemal v spomínaných „prípravákoch“ k dispozícii brankársku jednotku Luciu Gubikovú.

Tá si v reprezentácii privodila zranenie členka. „Chýbať nám bude aj teraz. Pauzovať bude ešte minimálne mesiac.“

Pripravení sú dobre

Ak si chcú slovenské šampiónky zahrať v zajtrajšom finálovom súboji, a teda aj zostať v hre o SP, musia dnes zdolať HK Slávia Partizánske, s ktorým len pred pár týždňami v lige na jeho pôde nešťastne remizovali 26:26.

„Pozreli sme si video z tohto stretnutia a detailne si rozobrali chyby, ktoré sme spravili. Dievčatá videli, čo súper dobre robí, takže z hľadiska taktiky sú na neho pripravené veľmi dobre,“ uviedol J. Packa. Bude pohárový duel podobný ako ligový?

„V Partizánskom sme v úvode viedli 4:1, ak by sme dali ďalšie dva-tri góly, bolo by po zápase. Slávia je silná hlavne doma, teraz sa bude hrať na neutrálnej pôde. Ale nepodceňujeme ju, je to špičkový slovenský klub a vo svojom rade má dosť kvalitných hráčok. Ak bude dobre fungovať obrana a protiútok a podržia nás brankárky, tak by sme to mali zvládnuť,“ tvrdil michalovský tréner.

Ustrážia Michnovú?

V kádri Partizánskeho je hneď niekoľko nebezpečných hráčok, z ktorých vyčnieva paradoxne postavou nevysoká spojka Klaudia Michnová, slovenská reprezentantka, s ktorou si Iuventa v poslednom období nevie dať rady. V ostatných štyroch vzájomných súbojoch im nastrieľala až 34 gólov.

„Michnová je dobrá hráčka, ktorá sa ťažko bráni. Má nízke ťažisko a často prepadáva cez brániace hráčky, potom jej to slovenskí rozhodcovia pískajú, preto sa presadzuje iba v domácej súťaži. Nemôžeme jej nechať priestor, aby prenikala do našej obrany. Sme na ňu pripravení.“

Michalovský klub má na svojom konte štyri triumfy v SP, teraz zabojuje o jubilejný piaty. Ani raz sa jej však prvenstvo obhájiť nepodarilo, dokáže to v tomto roku?

„Dievčatá vedia, o čo hrajú, preto verím, že víťazstvo v pohári zopakujeme,“ dodal J. Packa. Finálový duel je na programe zajtra o 18. hodine a tiež bude vysielaný v priamom prenose.

Ak Iuventa nad Sláviou vyhrá, stretne sa v ňom s víťazom súboja Šaľa - Zlatná na Ostrove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podarí sa Iuvente prvýkrát obhájiť pohárový triumf?