Pod výhru Egra sa podpísala trojica Prešovčanov

Antl, Radčenko, Petro. Už zarezávajú v maďarskom Egri.
Antl, Radčenko, Petro. Už zarezávajú v maďarskom Egri. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|9. feb 2016 o 00:00

Eger hostil PLER Budapešť a i s výrazným prispením hosťujúcich Prešovčanov, zvíťazil najtesnejším rozdielom.

Trojica hádzanárov Tatrana Prešov Radoslav Antl, Alexander Radščenko a Andrej Petro, aktuálne hosťujúca do konca sezóny v klube Eger SBS Eszterházy, má už za sebou zápasovú premiéru v maďarskej najvyššej hádzanárskej súťaže.

EGER.

Impozantné privítanie v novom klube

Pre obidve mužstvá to bol veľmi dôležitý súboj na začiatku druhej časti súťaže v Maďarsku. Eger bol v aktuálnej tabuľke predposledný, PLER zase o stupienok vyššie s dvojbodovým náskokom.

Eger sa síce bodovo na tohto súpera dotiahol, no záchranárske práce v tomto klube pokračujú. Práve za účelom záchrany najvyššej súťaže maďarský Eger siahol po trojici zo slovenského klubu.

Na prvý raz si mohli Maďari mädliť ruky. Cenné body ostali v Egri. Fanúšikovia klubu prijali hosťujúcu trojicu ozaj impozantne.

Táto skutočnosť neunikla ani tamojšiemu mediálnemu prostrediu. Regionálne noviny napríklad téme venovali celú novinovú stranu.

Nuž a atmosféra v zaplnenej športovej hale v Egri bola vynikajúca. Domáci tím povzbudzovala dokonca aj početná skupinka v klubových farbách Tatrana Prešov, ktorá prišla podporiť „svojich“ hráčov, hoci už hrajúcich v čierno–žltých farbách domácich.

Pred zápasom sa potlesk ušiel aj majiteľovi klubu slovenského hádzanárskeho šampióna, ktorého predstavitelia Egeru SBS Eszterházy, na hádzanársky šláger pozvali.

Záchranárske práce ešte len začínajú

Tatran Prešov je aj v Maďarsku známy a uznávaný klub. Napokon, v minulosti hral tamojšiu najvyššiu, vtedajšiu Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligu. V drese Egru hral proti PLER – u napríklad aj P. Szabó.

„Samozrejme, pamätám si to dobre. Aj na premiérový zápas Prešova v Kecskeméte, za ktorý vtedy okrem mňa z rodených Slovákov hrali aj Petro a Hruščák. Nuž a fakt, že z Tatrana prišla k nám trojica skúsených hádzanárov, ukázalo sa už na prvý raz ako dobrý ťah. Na zohranie sa s mužstvom veľa času nebolo. Spolupráca na ihrisku však fungovala celkom solídne. V ďalších to bude dozaista ešte lepšie,“ vyslovil presvedčenie P. Szabó.

Antl, Radčenko a Petro sa najprv po zápase zvítali s prešovskými fanúšikmi, ktorí za nimi merali cestu do Egru.

Potom sa stretli aj s M. Chmeliarom. Všetci sa zhodli, že cieľ, zachrániť pre mesto najvyššiu súťaž je reálny.

Určite vraj ale nie ľahký. Tvorca hry A. Radčenko: „Súhra v zápase zavše zaškrípala. Nie na všetky signály sú naši noví spoluhráči zvyknutí. Časom to bude už iste len a len lepšie,“ zdôraznil pri rozlúčke s nami „špílmacher“, teraz už maďarského Egru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pod výhru Egra sa podpísala trojica Prešovčanov