Po prvej prehre prišlo povinné víťazstvo

Za odvedenú prácu získali ocenenie Bardejovčanky Lívia Kuľková aIveta Čekanová, ktoré káder Bardejova opúšťajú. Zľava: prezident klubu P. Petruš, L. Kuľková, I. Čekanová, športovýriaditeľ M. Kukulský, koordinátor ženského futbalu F. Kuľka
Za odvedenú prácu získali ocenenie Bardejovčanky Lívia Kuľková aIveta Čekanová, ktoré káder Bardejova opúšťajú. Zľava: prezident klubu P. Petruš, L. Kuľková, I. Čekanová, športovýriaditeľ M. Kukulský, koordinátor ženského futbalu F. Kuľka (Autor: mač)
Sportnet|9. sep 2015 o 00:00

Prvoligové futbalistky Partizána Bardejov počas uplynulého týždňa odohrali dva majstrovské zápasy.

BARDEJOV. Najprv sa v utorok 1. 9. predstavili u majstra v Nových Zámkoch. V uplynulom ročníku prehrali dievčatá len dva zápasy a oba práve s týmto súperom.

Tentokrát Chládeková loptu zo siete vyťahovala dvakrát do polčasu a raz po zmene strán. Bardejovčanky doplatili aj na únavu, cez víkend odohrali dievčatá doma zápas proti Myjave.

„Vedeli sme, že zápas s majstrom bude veľmi ťažký. Hrali sme už tretí zápas v obrovskej horúčave, takže sily nám ubúdali rýchlejšie ako súperovi, ktorý cez víkend nehral. Domáce sa na nás pripravili dobre, nedovolili nám hrať svoju hru, najmä v krídelných priestoroch sme sa nepresadili. Góly padli po našich hrubých chybách, takže výhra domácich je spravodlivá,“ prezradil tréner Jozef Matej.

Naopak, darilo sa juniorkách a tie potvrdili rolu favoritiek. Vyhrali presvedčivo 5:1. „Dievčatá hrali kombinačne, hlavne v krídelných priestoroch, nechýbali ani finálne lopty pri zakončení a pod možný vyšší výsledok sa podpísal aj fakt, že sme prestriedali a dievčatá z lavičky ešte nemajú takú kvalitu, aby sa presadili pri zakončení,“ ohodnotil duel junioriek J. Matej.

Doma si to vynahradili

V sobotu Bardejovčanky hostili celok FC Baník HN Prievidza & Handlová. Domáce sa do súpera pustili nebojácne a hneď ohrozovali hosťujúcu brankárku.

Partizánky sa ujali vedenia už v dvanástej minúte, keď sa pohotovo presadila Šurnovská. Po polhodine sa však po škaredom faule, ktorý ostal nepotrestaný, zranila a musela z ihriska odísť. Hostky sa snažili útočiť po stranách, no domáce brániace hráčky museli byť pozorné. Po zmene strán na 2:0 zvýšila Mikolajová a v závere si už domáce výhru ustrážili.

Podľa kormidelníka Mateja mohol byť výsledok vyšší. „Mali sme minimálne päť góloviek, ale vďaka výbornému výkonu hosťujúcej brankárky sme dali len dva góly. Pozitívom bola defenzívna činnosť družstva, agresívna hra a vysoké napádanie. To spôsobovalo, že sme súpera nepustili do vyložených šancí.“

Tréner Bardejova však našiel aj ukazovatele, ktoré družstvo potrebuje zlepšiť. „Držanie lopty a nepresnosť prihrávok nezodpovedá kvalite družstva, ale máme teraz dva týždne, aby sme na tom popracovali.“

Bardejov – Prievidza & Handlová 2:0 (1:0)

Góly: 12. Šurnovská, 56. Mikolajová. Bardejov: Chládeková – Vajdová, Rosoľanková, Gmitterová (73. Roháčová), Semhricová, Galarovičová, Šurnovská (29. Hovancová), Koščová, Bochinová, Cingeľová, Mikolajová.

Juniorky proti rovnakému súperovi rozhodli už do polčasu. Bardejovčanky si udržali čisté konto. „V prvom polčase sme dominovali vo všetkých činnostiach, bol to doteraz najlepší výkon junioriek. Mrzí ma, že sme nezopakovali po prestávke výkon z prvého polčasu, asi sa dievčatá uspokojili, čo nás pri kvalitnejšom súperovi môže do budúcna mrzieť,“ dodal J. Matej ml.

Bardejov – Prievidza & Handlová 3:0 (3:0)

Góly: 8. a 17. Kyjovská, 26. Solárová. Bardejov: Mochnacká (53. Gyomraiová) – Valancová (76. Gutteková), Kubová, Čerkalová (47. Jančuvová), Maliňaková, Mazurová, Iľková (Vaľušová), Tejová (65. Guzejová), Sokolová, Solárová, Kyjovská.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po prvej prehre prišlo povinné víťazstvo