Po prehre určite doma len proti Macedónsku a Luxembursku

SITA|23. sep 2007 o 10:46

BRATISLAVA 23. septembra (SITA) - Slovenskí tenisti v prípade črtajúcej sa prehry s Kórejskou republikou v stretnutí o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára zostanú aj v roku 2008 účinkovať v I. ...

BRATISLAVA 23. septembra (SITA) - Slovenskí tenisti v prípade črtajúcej sa prehry s Kórejskou republikou v stretnutí o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára zostanú aj v roku 2008 účinkovať v I. skupine euroafrickej zóny tejto prestížnej súťaže reprezentačných družstiev mužov. Pred žrebom budúcej edície, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra o 13.00 h SELČ v londýnskom sídle sponzorskej spoločnosti BNP Paribas, vydá organizujúca Medzinárodná tenisová federácia ITF nový rebríček krajín. Podľa terajšej verzie platnej od 9. apríla by tím SR mal byť medzi nasadenými bez ohľadu na rôzne do úvahy prichádzajúce modely súbojov v príslušnej zóne. Štruktúra sa odvinie od počtu regionálne príslušných štátov, ktorých tento rok bolo desať.

Z baráže majú už po sobote istotu svetovej skupiny Rakúsko a Veľká Británia, zatiaľ čo zóna hrozí Bielorusku, Švajčiarsku a Rumunsku (teoreticky však aj Srbsku, Izraelu a Česku, hoci vedú 2:1). Určite do nej bude patriť Chorvátsko, víťaz edície 2005. Zotrvávajú Holandsko, Taliansko a Gruzínsko a z II. skupiny už postupuje Lotyšsko. V baráži I. skupiny zóny malo situáciu po štvorhre dobre rozohratú Macedónsko v Luxembursku a v nižšej zóne Poľsko proti Maroku.

Zo všetkých spomenutých 15 družstiev by sa zverenci kapitána Miloslava Mečířa určite - na základe známeho systému reciprocity - na domácej pôde stretli len s Macedónskom (v apríli ho zdolali Skopje 5:0) a Luxemburskom. Naopak, cestovali by do Holandska, Chorvátska, Izraela, Poľska a Rumunska. O dejisku duelov s Bieloruskom, Českom, Gruzínskom, Lotyšskom, Marokom, Srbskom, Švajčiarskom a Talianskom by rozhodol dodatkový žreb. Ak budú tradične nasadené štyri družstvá, slovenské by medzi nimi malo figurovať (teraz je interne druhé) a vyhlo by sa tak - podľa aktuálneho renkingu - Chorvátsku, Bielorusku a Rumunsku, pred ktoré by sa však ešte mohli dostať najmä Česko, ale aj Švajčiarsko a Srbsko.


Všetci potenciálni súperi Slovenska v prípade jeho opätovnej príslušnosti k I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov:


Z baráže o svetovú skupinu už s určitosťou:

Chorvátsko (hralo by sa u súpera) - pravdepodobne však bude nasadené rovnako ako SR


Z baráže o svetovú skupinu prichádzajú po sobote do úvahy:

Bielorusko (o dejisku by rozhodol žreb) - pravdepodobne však bude nasadené rovnako ako SR

Česko (o dejisku by rozhodol žreb)

Izrael (hralo by sa u súpera)

Rumunsko (hralo by sa u súpera) - pravdepodobne však bude nasadené rovnako ako SR

Srbsko (o dejisku by rozhodol žreb)

Švajčiarsko (o dejisku by rozhodol žreb)


S určitosťou zotrvávajú v I. skupine euroafrickej zóny:

Gruzínsko (o dejisku by rozhodol žreb)

Holandsko (hralo by sa u súpera)

Taliansko (o dejisku by rozhodol žreb)


Možu zotrvať v I.. skupine euroafrickej zóny:

Luxembursko (hralo by sa v SR)

Macedónsko (hralo by sa v SR)


Postupujú z II. skupiny euroafrickej zóny:

Lotyšsko (o dejisku by rozhodol žreb)


Môžu postúpiť z II. skupiny euroafrickej zóny:

Poľsko (hralo by sa u súpera)

Maroko (o dejisku by rozhodol žreb)


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Po prehre určite doma len proti Macedónsku a Luxembursku