Po góle padol Viazanko na kolená

Sportnet|21. nov 2011 o 00:00

Futbalisti MFK Košice sa lúčia s jesennou časťou Corgoň ligy tak, ako ju vítali. Na ich pozdravnom transparente je strohý, ale výstižný nápis - 1:1.

Štyrikrát dosiahli takýto výsledok na začiatku sezóny, na konci (zatiaľ) dvakrát. Pri všetkej skromnosti je však bod z Nitry pre nich veľmi cenný.

KOŠICE. Keby chcel niekto Košičanov kúpiť, tak po prvom polčase zápasu pod Zoborom by za nich určite nevysolil ani ten povestný deravý groš. A to ešte môžu byť radi, že na svetelnej tabuli svietilo (z ich pohľadu) skóre 0:1.

No teraz sa zachovali presne tak, ako ich súperi na začiatku jesene - boli to oni, ktorí dali výsledku konečnú podobu - 1:1.

Dobre známy scenár

„Takýto scenár sme už dobre poznali, pretože aj nám sa v tejto sezóne často prihodilo, že sme viedli 1:0, mali sme hru v rukách, a víťazstvo nám z nich predsa uletelo,“ dobre si pamätá remízovú šnúru z úvodu sezóny košický stredopoliar Miroslav Viazanko.

„Keď sme odchádzali po polčase do šatne, tak som si pomyslel, dobre, je to 0:1, Nitra mala aj veľa ďalších šancí, ktoré však nevyužila, a za to by sme ju mohli potrestať. Vynárala sa mi spomienka na tie naše nešťastné zápasy, keď sme to my mali takto rozohrané, a súper nás aj tak pripravil o víťazstvo. Povedal som si, že by sme teraz my mohli pripraviť takýto scenár. Na úrodnú pôdu padli aj slová trénera v kabíne, lebo sme si vstúpili do svedomia, a som veľmi rád, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu,“ vraví strelec zlatého košického gólu.

Po ňom išiel Miroslav Viazanko do kolien. „Lebo som bol veľmi rád, že sa mi podarilo skórovať.“ Spoluhráči ho ponúkli vyloženou tutovkou, ktorú by bol hriech spáliť. „Keď Erik Pačinda výborne potiahol loptu po pravej strane, zakričal som na Dávida Škutku, aby mi v strede uvoľnil priestor. Erik mi tam potom poslal ideálnu prihrávku a bol som sám zoči-voči nitrianskemu brankárovi...“

Nebudú sa šetriť

Keby v závere zápasu mierila Novákova „pumelica“ iba o niekoľko centimetrov nižšie, čerta starého by Košičanov trápilo, že by to nebolo spravodlivé, ale aj tak môžu byť navýsosť spokojní.

„Vzhľadom na ten prvý polčas, množstvo šancí domáceho mužstva i ten rýchly gól, tak asi áno. Určite by bolo super, keby to tam Janimu padlo, ale aj s bodíkom sme spokojní.“

Žeby v duchu dobrej tradície ho Košičania uhrali aj v poslednom kole doma s Dunajskou Stredou? „Nerád by som sa k tej sérii na začiatku sezóny vracal. Určite by sme v rozlúčkovom zápase sezóny s výsledkom 1:1 neboli spokojní, na domácom ihrisku chceme jednoznačne zvíťaziť. Výsledok zápasu s Dunajskou Stredou bude dôležitý aj pre ďalší vývoj súťaže. Body potrebujeme, aby sme mali pokojnú zimu a v pohode sme sa mohli pripraviť na jarnú časť ligy. Už sa nemáme na čo šetriť, takže verím, že zaberieme naplno,“ sľubuje fanúšikom Miroslav Viazanko.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po góle padol Viazanko na kolená