Plyšáky vyčarili chorým deťom úsmev na tvári

(Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|22. dec 2012 o 17:52

Počas piatkového hokejového stretnutia popradských hokejistov so žilinskými sa konala charitatívna akcia popradských fanúšikov.

Počas piatkového hokejového stretnutia popradských hokejistov so žilinskými sa konala charitatívna akcia popradských fanúšikov pod názvom Vyčarujme vianočný úsmev deťom. Jej cieľom bolo po prvej tretine zápasu zahádzať ľadovú plochu plyšovými hračkami, ktoré mali spríjemniť Vianoce chorým deťom.

POPRAD. K dobročinnej akcii sa pridalo aj vedenie HK Poprad, keď domáci hráči pred začiatkom stretnutia vyhádzali do hľadiska stovku plyšových maskotov klubu.

Po skončení úvodnej časti hry sa tak celkovo na ľade ocitlo približne dvetisíc plyšákov, ktorými sa zaplnilo až dvadsaťpäť vriec.

Fanúšikovia odpozerali nápad na internete

"Ľudia v hľadisku boli skvelí. Prejavili veľkú dávku solidarity, keď v čase Vianoc mysleli na tých, ktorí nemajú to šťastie prežiť ich v teple svojho domova. Vidieť úprimnú radosť v očiach detí patrí medzi najpríjemnejšie pocity. Všetkým, ktorí svojim dielom prispeli k úspechu tejto akcie, patrí veľké poďakovanie," netajil dojatie spoluorganizátor vianočnej akcie Marián Barilla.

S nápadom potešiť a obdariť najmenších prišli členovia popradského fanklubu. „Na internete sme videli, že v Severnej Amerike podobné akcie slávia veľký úspech a predpokladali sme, že sa to podarí aj v hokejovom meste, akým Poprad bezpochyby je,“ objasnil predseda fanklubu Ján Spišiak.

Organizátorov samotný priebeh príjemne zaskočil. „Sami sme načakali taký veľký úspech a počet vyzbieraných hračiek nás príjemne prekvapil. Do budúcna by sme s podobnými vecami chceli pokračovať a pomôcť tak tým, ktorí to najviac potrebujú,“ dodal Spišiak.

Vyzbierané hračky putovali na detské oddelenia popradskej a kežmarskej nemocnice ako aj deťom navštevujúcim Základnú školu s materskou školou sv. Kríža v Kežmarku.

Trojica hokejistov obdarovala najmenších pacientov

Sobotné dopoludnie na Detskom oddelení Nemocnice Poprad patrilo detskému smiechu a rozžiareným očkám malých pacientov.

Stovky plyšových hračiek tam priniesli popradskí hokejisti Dávid Buc, Jaroslav Jabrocký a Roman Tomas v doprovode fanúšikov.

Choré deti prekonali počiatočný ostych a prijali hračky určené na spríjemnenie pobytu v nemocničných priestoroch v čase vianočných sviatkov.

„Charitatívne akcie by sa mali konať nielen na Vianoce, ale počas celého roka. Ja takéto veci podporujem a deti rád prídem potešiť aj nabudúce,“ povedal útočník Tomas, ktorý už má skúsenosti z podobných podujatí počas svojho pôsobenia v zahraničí.

„Také množstvo plyšákov sme nečakali. V kabíne sme si rozprávali, že ich na ľade pristane iba pár stoviek. Nakoniec ich je takmer dve tisíc a sme z toho aj my hráči potešení, že ľudia na deti myslia aj touto formou,“ doplnil spoluhráča Dávid Buc.

Jaroslav Jabrocký už zažil vyčarenie detského úsmevu počas svojho pôsobenie v zámorí, s hádzaním plyšákov na ľad sa ale nestretol.

„Hádzanie plyšákmi na ľad bolo veľmi emotívne a zažil som to po prvý raz. Vďaka patrí ochotným ľuďom. My sme sa pridali tým, že sme hračky rozdali deťom v nemocnici a pomohli dobrej veci,“ uzavrel Jabrocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plyšáky vyčarili chorým deťom úsmev na tvári