Plavnica v koncovke recept nenašla

Plavničania sa tentoraz gólu nedočkali.
Plavničania sa tentoraz gólu nedočkali. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|2. máj 2012 o 00:00

Po prehre u lídra vo Vysokých Tatrách privítali Plavničania mužstvo z pokojných vôd tabuľky Dlhé Klčovo.

PLAVNICA. Domáci išli do zápasu s jednoznačným zámerom potvrdiť dominanciu na vlastnom trávniku, ale tentoraz sa k tomu nedopracovali. Narazili totiž na takticky veľmi zdatného súpera, pre ktorého mal aj zisk bodu cenu zlata. Hostia sa zameriavali prevažne na pozornú a spoľahlivú defenzívu, na ktorú ale hostitelia nenašli vôbec žiadny recept. Z deľby bodov mohli byť preto hostia veľmi spokojní, pričom u Plavničanov naopak prevládali zmiešané pocity.

Jedným z hráčov základnej zostavy bol aj Stanislav Hricko, ktorého v najväčšom rozsahu mrzela gólová neefektívnosť mužstva. “Pevne sme verili, že tri body ostanú doma znova v našej moci, ale tentoraz sme sa toho nedočkali. Napriek tomu, že v podstate počas celého priebehu duelu sme mali hru pod kontrolou, gólovo nám to nevyšlo. Kvalitne hrajúci súper sa pritom spoliehal na pevné obranné hradby a nepretržite prehusťoval priestor na vlastnej polovici. S týmto prepracovaným spôsobom hry hral až do posledného hvizdu rozhodcu a z ihriska mohol odísť oveľa spokojnejší než my.” Plavnickú oporu mužstva najviac mrzelo viacero nevyužitých vyložených šancí najmä v poslednej štvrťhodine, keď rozhodujúci gól visel doslova na vlásku. “V závere zápasu sme zvýšili tempo hry na maximum a vytvorili sme si nepretržitý útočný vabank. Z neho sme sa mohli takmer dočkať aj vytúženého gólu, ale či už to bol Dlugoš, Janič, alebo R. Pavlišin, všetci mali v koncovke vychýlenú mušku. Potvrdilo sa, že keď sa vo finálnej fáze nedokážeme presadiť, víťazstva sa bez pochýb dočkať nemôžeme. Musím pritom poznamenať, že v porovnaní s jesennou časťou sa nám rozvlniť sieť súperovej brány v dueloch až tak nedarí, čo nás samozrejme stojí aj stratu cenných bodov.” Plavničania majú pred sebou ešte druhú polovicu odvetnej časti, od ktorej si Stanislav Hricko sľubuje, že si už nedovolia ďalšiu stratu bodov najmä na vlastnej pôde. “Pevne verím, že v zostávajúcich dueloch hlavne vlastných divákov nesklameme a vždy ich potešíme víťazstvami. Hostíme pritom súperov, s ktorými by sme si mali poradiť a dosiahnuť podľa mňa povinné skalpy. Stať sa síce môže kedykoľvek hocičo, ale sila nášho kolektívu je neustále na vysokej úrovni, pričom ako nováčika nás to teší dvojnásobne.”

ico

Štatistika

Plavnica - Dl. Klčovo 0:0

ČK: Mariančík. PLAVNICA: Mindžák - Vandžura (75. R. Pavlišin), Ján Pavlišin, Hricko, Kuľanda (65. Hutník) - Janič, Kupec, Chovanec, Pekár - Dlugoš, Mariančík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plavnica v koncovke recept nenašla