Piešťany vyhrali štvrtý zápas nad Košicami 3:1

(Autor: TASR/Lukáš Grinaj)
Sportnet|5. mar 2015 o 18:07

Domáci vyrovnali stav štvrťfinálovej série na 2:2

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 3:1 po II. tretine

Góly: 14. Petráš (Peško, Leppänen), 37. Mišura (Konečný), 59. Pašek - 57. Spilar (Bartoš). Rozhodovali: Baluška, Lokšík - Sčensný, Stanzel, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 2203 divákov.

(na zápasy 2:2)

Aktívnejšie začali Košičania

Na rozdiel od tretieho zápasu začali aktívnejšie hostia z Košíc, ale svoj tlak ani šance do úvodného gólu nepretavili.

Zastavili ich dve vylúčenia, ktoré domáci nevyužili, ale deväť sekúnd po skončení druhej presilovky sa spoza brány natlačil pred Hyláka Petráš a otvoril skóre stretnutia.

Gól ešte potvrdil videorozhodca. Košičania sa snažili vyrovnať, ale aktivita Spilara gól nepriniesla.

V úvode druhej časti mohol vyrovnať Lapšanský, ale prestrelil poloodkrytú bránu až nad plexisklo.

Keď chyboval Kotaška a Kutálek sám pred Šúrekom neuspel, prišiel trest.

Za seknutie sa nechal vylúčiť Sojčík, Konečný sa natlačil pred bránu a skackajúci puk upratal za Hyláka Mišura 2:0.

Na rozdiel troch gólov mohol zvýšiť Pašek, ale už prekonaného Hyláka zachránila žrď a z následných dorážok sa neujala ani jedna.

Košičania sa snažili vrátiť do stretnutia, ale Lapšanský nepremenil svoj únik, ani svoju dorážku počas vylúčenia Holoviča.

Hrali 6 na 4

Postupne tlak oceliarov stúpal a korunoval ho v 57. minúte Spilar, ktorý sa sťahovačkou zbavil obrancu a strelou na bližšiu žrď prekvapil Šúreka 2:1.

Na začiatku 59. minúty vyhodil puk mimo hracej plochy Kotaška a majstrovi sa naskytla možnosť vyrovnať.

Tréner Oremus odvolal Hyláka a Košičania hrali presilovku 6 na 4.

S tou však vôbec nenaložili dobre a strelou do prázdnej brány spečatil triumf havranov Pašek 3:1.

Zostavy

Piešťany: Šúrek - Leppänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka - Haring, Peško, S. Petráš - Holovič, Pašek, Stupka - T. Klempa, Mišura, R. Konečný - F. Hudec, Vaculín, Románek

Košice: Hylák - Štrbák, E. Černák, Philipp, A. Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda, Drgoň - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Lapšanský, Hrnka, Bicek - Sojčík, Matúš Chovan, Kutálek - Hiňďoš, Suja, R. Bondračlánku

SITA

Hlasy po zápase

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: Sme radi, že po včerajšom zápase sme ustáli prvú tretinu a dali sme aj gól. Chalani si začali veriť a išli sme za víťazstvom. Mali sme dnes viac šťastia ako súper a podržal nás aj brankár. Chalani bojovali, sme radi, že sa po včerajšku zdvihli a zdolali sme favorita.

Dušan Pašek, útočník a strelec tretieho gólu Piešťan: "Už predtým som mal trafiť prázdnu bránku, ale nakoniec to dobre dopadlo a dal som gól. Ale je ďsrandaď, že z dvoch milimetrov som to netrafil a potom som trafil cez celé klzisko."

Martin Šúrek, brankár Piešťan: "V Play off som nečakal takú veľkú návštevu, prekvapilo ma to. Dúfam, že na šiesty zápas príde ešte o niečo viac ľudí a vytvoria takúto úžasnú atmosféru."

Gabriel Spilar, útočník a jediný strelec Košíc: "Piešťany hrajú výborne, preto je to trápenie. Štvrťfinále je pre favoritov o to ťažšie, že hráme s 8. tímom po základnej časti a oni nemajú čo stratiť. Je to 2:2 a myslím si, že je to zaslúžené a trochu aj smutné pre nás. Ideme domov, aby sme zvíťazili a potom tu ukončili sériu."

Adam Lapšanský, útočník Košíc: "Povedali sme si, že sa musíme zlepšiť a byť aktívnejší za začiatku. Tak sa aj stalo, ale bohužiaľ, Piešťany nám strelil prvý gól. V play off sme začali robiť individuálne chyby a nedarí sa nám v koncovke."

Peter Oremus, tréner Košíc: Úvod sme mali lepší, ako v predošlom zápase. Vytvorili sme si aj šance, ale ich realizácia nebola podľa našich predstáv. Gól, ktorý sme strelili, prišiel neskoro. Mali sme dať gól v druhej tretine, keď sme mali šance. Nestalo sa a s jedným gólom sa nevyhráva.

TASR

Druhé štvrťfinále: MHC Mountfield Martin - HK Nitra 0:7 (0:2, 0:4, 0:1) - stav série 1:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Piešťany vyhrali štvrtý zápas nad Košicami 3:1