Piaty hetrik Šatana v kariére

Sportnet|2. jan 2004 o 00:00

Záver roka sa slovenským hokejistom v NHL mimoriadne vydaril. Medzi gólovými a asistentskými ziskami vyčnieva piaty hetrik slovenského reprezentačného kapitána Miroslava Štatana (Buffalo Sabres), ktoré doma nastrieľal Washingtonu.


Útočník Buffalo Sabres Miroslav Šatan dáva svoj prvý z troch gólov washingtonskému brankárovi Oulletovi. V zápase NHL vyhralo Buffalo presvedčivo 7:1. FOTO - ČTK/AP



Marián Hossa a Stümpel dali góly, Handzuš a Pálffy prihrávali, Chára sa bil

Marián Hossa prispel v utorok gólom k víťazstvu hokejistov Ottawy 3:0 nad Bostonom. Slovenský útočník sa presadil strelou z pravej strany a v 25. minúte zvyšoval svojím 16. gólom v sezóne na 2:0. Český brankár Martin Prusek vychytal druhú nulu v sezóne a Senators nepoznajú chuť prehry už sedem zápasov. Obranca Ottawy Zdeno Chára sa pobil s obrancom Bruins Hallom Gillom a odsedel si päťminútový trest.

Hráči Philadelphie deklasovali domáci St. Louis 7:2 vďaka piatim gólom v presilovke. Na dva z nich prihrával aj slovenský center Michal Handzuš. V drese Blues vynechal pre zranenie tretí duel po sebe Pavol Demitra.

New York Rangers vyhrali druhýkrát v priebehu 24 hodín po predĺžení a o ich výhru sa opäť postaral obranca Tom Poti. Rangers si poradili s Los Angeles 3:2. Za Kings, ktorí čakajú na plný bodový zisk už šesť stretnutí, strelil jeden gól Jozef Stümpel, prihrávku si pripísal Žigmund Pálffy.

Bondra je zranený

V desiatich silvestrovských sa gólovo presadili z jedenástich Slovákov Šatan z Buffala, ktorý zaznamenal hetrik, Ladislav Nagy z Phoenixu a Ronald Petrovický z Atlanty. Bod za asistenciu si do štatistík pripísali Tomáš Surový z Pittsburghu a Radoslav Suchý z Phoenixu.

Miroslav Šatan bol jednou z hviezd noci v zámorskej NHL. Šatan sa hetrikom podieľal na víťazstve Buffala nad Washingtonom 7:1. Okrem troch gólov si topoľčiansky rodák do štatistík pripísal aj 8 striel na bránku a 4 trestné minúty. Pre Šatana to bol piaty hetrik kariéry v NHL. Washington nastúpil bez slovenského kanoniera Petra Bondru, ktorý si poranil na tréningu slabiny. Zranenie by však nemalo byť príliš vážne.

Uctili si Snyderovu pamiatku

Atlante nestačilo na víťazstvo ani päť strelených gólov na súperovom ihrisku, jeden z nich dal aj Slovák Ronald Petrovický. Po úvodnej tretine to na jedenásťgólovú nádielku vôbec nevyzeralo, potom sa však s presnými zásahmi roztrhlo vrece. Jeden gól strelil aj Brandan Shanahan, čím sa dostal s 549. zásahmi na 18. miesto historických tabuliek. Domáci hráči nastúpili v špeciálnych dresoch, na ktorých bola výšivka s číslom 37. V Detroite si tak uctili pamiatku zosnulého Dana Snydera. Dresy poputujú do dražby, z ktorej výťažok dostane Snyderova nadácia.

Najviac Slovákov sa v stredu objavilo vo Phoenixe, ktorý zdolal Los Angeles 4:0. Po prihrávke Suchého otváral v 9. min. skóre Sjöström, druhý gól domácich kojotov a svoj sedemnásty v sezóne pridal v druhej tretine popod betóny brankára Hniličku Nagy. Bolo to v čase, keď na trestnej lavici sedel Žigmund Pálffy.

Andreychuk - 1550 zápasov

Hráči New York Islanders sú vo forme, december mali najlepší za posledných 20 rokov. V Pittsburghu vyhrali 6:1, čo bol ich šiesty triumf v rade, z toho tretí na súperovom klzisku. Smutný z ľadu odchádzal najmä slovenský obranca Martin Štrbák, ktorý zaznamenal tri mínusové body. Navyše po jeho chybe otvoril Jason Blake skóre stretnutia. Pittsburghu nepomohla ani asistencia Tomáša Surového. V súboji Tampy Bay s Floridou odohral domáci Dave Andreychuk 1550. stretnutie kariéry, čím sa dostal na 7. miesto v historických tabuľkách v počte duelov v NHL. Florida, v drese ktorej chýbal pre zranenie členka Slovák Juraj Kolník, bodovala v 14 z posledných 18 stretnutí.

Na góly bolo najchudobnejšie stretnutie bolo medzi Columbusom a San Jose, ktoré hosťujúci žraloci vyhrali futbalovo 1:0. Brankár San Jose Jevgenij Nabokov vychytal 21. shutout kariéry.

Vancouver si vyrovnal klubový rekord

O víťazstve Vancouveru v Chicagu rozhodol tesne pred koncom predĺženia Todd Bertuzzi, ktorý pohotovo dorazil vyrazenú Näslundovu strelu za chrbát Michaela Leightona. Do zostavy Chicaga sa po 35 stretnutiach vrátil Alexander Žamnov a zaznamenal svoj prvý gól sezóny. Canucks vyrovnali klubový rekord, keď od začiatku súťaže do prelomov rokov získali do tabuľky 50 bodov. Jedného z rozhodcov Deana Warrena trafil pred koncom druhej tretiny puk do ľavého oka a zo zápasu musel odstúpiť.

(sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Piaty hetrik Šatana v kariére