Philadelphia finále vyrovnala, Slováci nebodovali

Stav finále Stanleyho pohára po štyroch zápasoch je 2:2.
Stav finále Stanleyho pohára po štyroch zápasoch je 2:2. (Autor: ap)
SITA|5. jún 2010 o 05:49

Hokejisti Philadelphie vyhrali aj druhý domáci zápas vo finále Stanleyho pohára s Chicagom a po triumfe 5:3 vyrovnali stav série o slávnu trofej na 2:2.

PHILADELPHIA. Finále pripomína vlaňajšie medzi Detroitom a Pittsburghom, v ktorom tiež v prvých štyroch dueloch triumfovali len domáce tímy.

Chicago prvýkrát v tejto sezóne v play-off prehralo dvakrát v rade. Séria sa teraz sťahuje na ľad Blackhawks, piaty súboj sa hrá v noci z nedele na pondelok stredoeurópskeho času v United Centre.

PLAY OFF NHL

finále, Stanley Cup 2009/10

nhl.jpg

Chicagovs Philadelphia

5. CHI - PHI, PO - 7.6.

6. PHI - CHI, ŠT - 10.6.

7. CHI - PHI, SO - 12.6.

* hrá sa na 4 víťazné duely

* všetky zápasy sa hrajú o 2.00 h SEČ, priame prenosy dáva Nova Sport a ESPN America

Prečítajte si o NHL viac

Philadelphia základ piatkového víťazstva položila v prvej tretine, v ktorej sa strelecky presadili kapitán Mike Richards, obranca Matt Carle a hrdina predĺženia tretieho zápasu Claude Giroux.

V domácej bránke navyše žiaril Michael Leighton. Chicagu sa síce dvakrát podarilo v zápase stiahnuť náskok súpera na rozdiel jedného gólu, vždy však bolo o krok pozadu.

Hráči Blackhawks boli v stretnutí veľmi aktívni, v tretej tretine dokázali znížiť na 3:4, ale po chybe v obrane pri hre bez brankára Jeff Carter 25 sekúnd pred záverom definitívne rozhodol.

Stretnutie sledovalo 20 304 divákov, čo je historicky najvyššia návšteva na hokejovom zápase vo Wachovia Center i v Pennsylvánii. Flyers sa doma v play-off 2010 darí, z desiatich zápasov vyhrali deväť.

Brankár Leighton pred vlastnými fanúšikmi nastúpil vo vyraďovacej časti šesťkrát a vždy vyhral.

Blackhawks neuspeli vo Wachovia Centre ani v desiatom zápase v rade, na ľade Flyers naposledy triumfovali 9. novembra 1996 v sezóne, keď halu otvárali.

Výsledok - finále Stanleyho pohára:

Philadelphia - Chicago 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) - stav série: 2:2

Góly: 5. M. Richards, 15. Carle, 20. Giroux (K. Timonen, Hartnell), 47. Leino (Briere, van Riemsdyk), 60. J. Carter - 19. Sharp (Keith), 53. Bolland (Keith, Kane), 56. Campbell (Ladd, Keith)

Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:34, brankári: Leighton - Niemi. Diváci: 20 304.

Philadelphia: Leighton - Pronger, Carle, K. Timonen, Krajíček, Bartulis, Coburn - M. Richards, J. Carter, Gagne - Giroux, Briére, Leino - Asham, Powe, Hartnell - Laperriere, Betts, van Riemsdyk

Chicago: Niemi - Keith, Seabrook, B. Campbell, Hjalmarsson, Sopel, Boynton - P. Kane, Toews, Byfuglien - MARIÁN HOSSA, P. Sharp, Brouwer - Versteeg, Bolland, Ladd - T. KOPECKÝ, Madden, Eager

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Philadelphia finále vyrovnala, Slováci nebodovali