Vlhová sa vyjadrila až večer: Budem úprimná, udržať nervy bolo ťažké

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. feb 2021 o 21:45

Šla po ťažkom páde Lieovej.

BRATISLAVA, VAL DI FASSA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nebodovala v nedeľňajšom super-G Svetového pohára vo Val di Fassa, keď obsadila až 32. miesto.

Za víťaznou pretekárkou Federicou Brignoneovou zaostala o 2,66 sekundy a vzdialila sa od najlepšej lyžiarky na čele celkového poradia Svetového pohára.

Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová skončila druhá s odstupom 0,59 sekundy a zvýšila svoj náskok pred Vlhovou už na 187 bodov.

Zároveň v predstihu získala malý glóbus, pred záverečným superobrovským slalomom sezóny má na čele hodnotenia disciplíny nedostihnuteľný 202-bodový náskok pred Brignoneovou.

Preteky v talianskom stredisku Val di Fassa výrazne poznačili hrozivé pády. Nórka Kajsa Vickhoff Lieová v jednej z bránok stratila kontrolu nad lyžami, pretočilo ju, urobila niekoľko kotrmelcov a skončila v neprirodzenej pozícii v ochranných sieťach.

Napokon ju so zraneniami musel previezť do nemocnice vrtuľník.

Podľa informácie Nórskej lyžiarskej asociácie, ktorú priniesla televízia NRK, má Lieová zlomenú ľavú novu a poranené koleno, ktoré bude predmetom ďalšieho vyšetrenia. Nórku čaká operácia v rakúskom Innsbrucku.

Po polhodinovom prerušení vyrazila na trať Francúzka Tessa Worleyová, po pauze však mala stratu takmer jeden a pol sekundy. Hneď za ňou vyštartovala Vlhová, no ani jej neprospelo dlhé čakanie. Po jazde sa zaradila sa na poslednú klasifikovanú 14. pozíciu.

V ďalšom priebehu ju predbehlo ešte 18 pretekárok a skončila mimo bodovanej tridsiatky.

"Budem úprimná. Dnes to bolo naozaj veľmi ťažké. Nielen samotný kopec, ale najmä udržať nervy na štarte. Bohužiaľ, urobila som chyby, ktoré ma stáli body. Sezóna pokračuje ďalej a ja sa teším na ďalší víkend doma v Jasnej," reagovala Vlhová prostredníctvom sociálnych sietí.

Bolo to jej prvé vyjadrenie po pretekoch, poskytla ho až vo večerných hodinách.

Ďalší nepríjemný pád mala Rosina Schneebergerová s číslom 21. Rakúšanka zachytila jednu z bránok a kĺzala sa po svahu až do sietí, kde kričala v bolestiach.

Takisto ju museli transportovať do nemocnice, kde jej diagnostikovali zlomeninu nohy. Sezóna sa tak aj pre ňu predčasne skončila.

Preteky sa naťahovali, jazdu Švajčiarky Jasmine Fluryovej museli dokonca stopnúť žltou vlajkou, lebo na trati zostal ležať jeden z pomocníkov.

Kolotoč Svetového pohára žien sa presúva do Jasnej, kde je ďalší víkend na programe obrovský slalom (v sobotu 6. marca) a slalom (v nedeľu 7. marca).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa vyjadrila až večer: Budem úprimná, udržať nervy bolo ťažké