Rezignoval, hovorí legenda o Saganovi. Sú to zakliate preteky, vraví Slovák

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|21. mar 2022 o 18:45

Sagan: Moja forma pred klasikami je dobrá

BRATISLAVA. „Cítil som sa dobre. Len škoda technických problémov, ktoré ma vyradili z pretekov. V rozhodujúcej chvíli som v balíku chýbal,“ hodnotil Peter Sagan svoje vystúpenie na Miláno - San Remo pre taliansky portál quibicisport.it. 

Na slávnej klasike každý rok prekonáva rôzne prekážky. Tento raz sa mu asi 30 kilometrov pred cieľom podľa všetkého zasekla reťaz.

Musel zosadnúť a počkať na náhradný bicykel, kým ho dostal, súperi mu ušli. Ak by mal tento problém Sagan skôr, mohol sa do hlavnej skupiny vrátiť, lenže v momente, keď musel čakať na tímové auto, súperi zvyšovali tempo. 

„Naozaj sa zdá, že tieto preteky sú pre mňa ako zakliate. Ale verím, že budúci rok by to mohlo vyjsť. Napriek tomuto výsledku sa pozerám na flámske klasiky s optimizmom,“ doplnil.

V sobotu dosiahol najhorší výsledok na týchto pretekoch - 92. priečku. 

Trochu rozčarovaný zo Saganovho výkonu bol slávny Tom Boonen. Bývalý majster sveta a tiež hviezda klasík komentoval preteky pre flámsku televíziu VTM. 

„Sagan je fantastický cyklista. Má výbornú kariéru a určite by si zaslúžil raz vyhrať Miláno – San Remo, ale vzhľadom na to, ako jazdí teraz, to práve neplatí,“ hovoril Boonen v priamom prenose.  

„Videli sme Sagana, ktorý rezignoval. Akoby ho to viac netrápilo. Myslím si, že to je veľká škoda,“ doplnil Boonen.

Na Miláno San Remo bol Peter Sagan v minulosti dva razy druhý, deväťkrát skončil celkovo v najlepšej desiatke.

V tejto sezóne ho trápili aj zdravotné problémy. V januári prekonal covid, v marci mal zápal dýchacích ciest a par dní pred talianskou klasikou mal zvýšenú teplotu a žalúdočné problémy. 

VIDEO: Saganov triumf na E3 Harelbeke 2014

Tím TotalEnergies napriek tomu, že ich líder v závere pretekov chýbal, bojoval o víťazstvo. Druhú priečku si senzačne vybojoval Anthony Turgis. Ukázal, že môže za Sagana zaskočiť, ak to bude treba. 

Miláno – San Remo bola len prvá z veľkých klasík v sezóne. Slovenského majstra už v piatok 25. marca čakajú ďalšie preteky E3 Saxo Bank Classic. 

V minulosti bola známa skôr pod názvom E3 Harelbeke a pre cyklistov je to akási príprava na preteky Okolo Flámska, pretože z veľkej časti je ich trasa zhodná.

V roku 2014 tu Peter Sagan zvíťazil v šprinte štvorčlennej skupiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rezignoval, hovorí legenda o Saganovi. Sú to zakliate preteky, vraví Slovák