Peter Pucher: Už je to otázka života a smrti

 Peter Pucher.
Peter Pucher. (Autor: sita)
Sportnet|14. jan 2010 o 00:00

Extraligové kluby siahajú v tejto sezóne po posilách počas rozbehnutého ročníka ešte častejšie ako v minulosti. Zvolen, ktorý je na chvoste tabuľky, je namočený do boja o záchranu, a tak sa spolieha aj na skúseného útočníka Petra Puchera.

Extraligové kluby siahajú v tejto sezóne po posilách počas rozbehnutého ročníka ešte častejšie ako v minulosti. Zvolen, ktorý je na chvoste tabuľky, je namočený do boja o záchranu, a tak sa od druhej polovice novembra spolieha aj na skúseného útočníka Petra Puchera.

KOŠICE. Niekdajší slovenský reprezentant Peter Pucher odohral vo Zvolene zatiaľ 12 zápasov, v ktorých získal 12 kanadských bodov. Góly dal doposiaľ iba dva. Zvolen celkove s gólmi šetrí. Dal ich najmenej spomedzi všetkých mužstiev v najvyššej súťaži.

Šetria gólmi

"Je to vizitka najmä nás, útočníkov. A to dal v poslednom zápas v Martine oba góly obranca. Bez gólov sa víťaziť nedá. A jeden-dva v zápase väčšinou nestačia," uvedomuje si Peter, že s priemerom 2,4 gólu na zápas sa situácia jeho klubu nezlepší. Rezervy v zakončení vidí aj u seba. Zvolen ho angažoval s tým, že bude produktívny, bude strieľať góly. "Viem, že tie body sa odo mňa čakajú. A musím začať od seba, byť viac platný pre tím. Päťka, v ktorej hrám, musí byť produktívna, mužstvo potiahnuť."

Občas sa stane, že na zisk troch bodov stačí jediný presný zásah. Takýto kúsok sa Zvolenu podaril v novembri v Steel Aréne. "Bodaj by sa to zopakovalo. No v Košiciach sme vtedy mali neuveriteľne veľa šťastia. Perfektne zachytal Ján Laco, spravili sme veľa chýb, ale on nás podržal. Až teraz sa však uvidí, či na Košice naozaj hrať vieme. Každopádne by sme mali dať viac ako jeden gól."

S nožom na krku

Ani Zvolen, ani Košice nie sú v ideálnej situácii. Slovíčko musíš sa skloňuje v oboch táboroch. "Viem, že aj v Košiciach je zložitá situácia, od majstra sa čakalo viac. No my sme na tom ešte horšie. Máme nôž na krku, už je to otázka života a smrti. Nevravím, že súper body nepotrebuje, ale my sme na tom oveľa horšie. Pre nás má každý bod cenu zlata."

Zvolen patril roky v extralige do takzvanej silnej štvorky. Dnes je na dne tabuľky. Vidina vypadnutia je reálna. "Na to najhoršie nemyslíme. Nepripúšťam si vypadnutie. Do bojov o záchranu je namočených viac tímov, od nás ľudia, vedenie, sponzori, tréneri čakajú, že sa posunieme vyššie. Zvolen patrí do najvyššej súťaže. A je na nás, aby sme to na ľade ukázali," dodal niekdajší hráč Košíc Peter Pucher.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Pucher: Už je to otázka života a smrti