Peter Pucher: Na Košice zahrať vieme

Peter Pucher. Zvolenský center vie, že body zo Steel Arény by jeho tímu pomohli.
Peter Pucher. Zvolenský center vie, že body zo Steel Arény by jeho tímu pomohli. (Autor: sita)
Sportnet|7. jan 2011 o 00:00

Po piaty raz v sezóne sa dnes hokejisti Zvolena budú pokúšať získať košický skalp, lebo ten im ešte v zbierke chýba. Mužstvo HKM je v poslednom čase oveľa nebezpečnejšie na ľade súpera.

Doma posledných päť zápasov Bokrošovi zverenci prehrali, zatiaľ čo vonku z piatich ostatných duelov vyhrali štyri.

KOŠICE. Hokejisti Zvolena, ktorí sa dnes podvečer predstavia v košickej Steel Aréne, sa na piatej priečke držia len vďaka bodom získaným u súperov. Domáca mizéria HKM sa nekončí, z posledných 8 zápasov vyhrali pred zrakmi najvernejších len jediný duel. Vysvetliť si to nevie ani zvolenský útočník Peter Pucher.

"Fakt neviem, čím to je. Toľko prehier na vlastnom ľade, je to zlé. Doplácame pravidelne na našu chabú efektivitu. Chýbajú nám strelené góly. Nedávame ich, nepremieňame presilovky. Aj naposledy so Slovanom sme mali viac streleckých pokusov ako belasí, a predsa sme prehrali. No keď dáte len jeden gól..." povzdychol si útočník Peter Pucher.

Nehrá dobre

Aj on sa v koncovke vyložene trápi. V posledných 17 vystúpeniach dal jediný gól. Takže aj Pucherove presné zásahy Zvolenčanom chýbajú. "Určite, že chýbajú. Nehrám dobre, nie je to ono. Dostávam sa do šancí, ale s ich realizáciou nemôžem byť spokojný. Snažím sa prihrávkami hľadať aspoň svojich spoluhráčov, ale ani im to nejde. Vôbec nám to tam nepadá. Dal som zatiaľ osem gólov, a to je veľmi málo. To zakončenie musíme zlepšiť všetci, lebo v tabuľke je to nahustené," uvedomuje si, že absencia bodov v závere základnej časti by sa mohla tímu vypomstiť.

Nechcú sa dostať pod tlak

Zvolen bol dlho v prvej štvorke. Dnes je piaty, bod za Trenčínom, no pred ôsmou Skalicou má len osembodový náskok a pred poslednou Žilinou 15-bodový. "Pred nami je ešte 15 zápasov, to je 45 bodov. A to je veľmi veľa na to, aby sme si mohli byť niečím istí. Stačí, ak by sme pokračovali v domácej mizérii, prehrali stretnutia s mužstvami, ktoré sú pod nami a môžeme si ohroziť aj účasť v play-off. Nechceme sa dostať v závere pod tlak, práve preto potrebujeme zabrať teraz."

Pokúsia sa zabodovať

HKM podľahol v tejto sezóne oceliarom 2:3, 1:2, 3:4 po samostatných nájazdoch a 1:2 po samostatných nájazdoch. Peter verí, že raz sa už karta musí obrátiť. "Myslím, že na Košice zahrať vieme. Stále to bolo veľmi tesné, prehrali sme o gól alebo až po nájazdoch. V Steel Aréne sa hrá ťažko, na veľkom klzisku to domáci vedia. Ak chceme bodovať, v prvom rade musíme streliť nejaké góly. Zápas sa začína od 0:0, šance na úspech tu určite sú, aj keď má obhajca veľmi dobrý tím. Ale my sa pokúsime zabodovať, v našej situácie by nám to veľmi pomohlo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Pucher: Na Košice zahrať vieme