Peter Kašper získal titul už s tretím klubom

(Autor: ilustračné archív)
_novy|13. máj 2016 o 00:00

V najvyššej volejbalovej súťaži mužov je pre tento ročník dobojované. Z titulu sa teší Nitra, ktorá zdolala obhajcu prvenstva z Prešova.

V najvyššej volejbalovej súťaži mužov je pre tento ročník dobojované. Z titulu sa teší Nitra, ktorá v najdlhšej možnej sérii zdolala obhajcu prvenstva z Prešova.

PREŠOV. Rozhodujúci siedmy zápas volejbalovej extraligy mužov v sebe už vopred niesol jednu istotu. Bolo jasné, že po ňom vytryskne v jednom tábore obrovský gejzír radosti, kým v druhom zavládne veľký smútok.

Oslavy v Nitre aj na východe

Poslednú víťaznú loptu sezóny 2015/16 zaznamenali hráči Nitry, čo znamenalo, že titul majstra Slovenska získali oni. Prvýkrát v histórii klubu. Po skončení zápasu rozbehli prvé oslavy priamo na palubovke.

Pre kapitána tímu Petra Kašpera to bol už v poradí piaty ligový triumf. Po troch prvenstvách s Humenným a jednom s Volley Teamom Bratislava sa tentoraz tešil vo farbách VK Bystrina SPU Nitra.

„Tento titul je pre mňa výnimočný, prvýkrát sa mi ho podarilo získať v pozícii kapitána. Je to pre mňa veľká pocta, máme za sebou naozaj fantastickú sezónu. To, čo sa v Nitre podarilo vybudovať za jediný rok, sa len tak ľahko nepodarí,“ nadchýnal sa v opojnom pocite víťazstva.

Prešov bol favoritom

Do finálovej série vstupoval v pozícii favorita Prešov, čo priznal aj Kašper.

„Áno, to je pravda, potvrdilo sa to v prvých dvoch zápasoch, ktoré vyhral súper. Potom sa nám podarilo nakopnúť a otočiť sériu z 0:2 na 3:2. Škoda, že sa nám nepodarilo získať titul pred početnou domácou diváckou kulisou, ale to už v tejto chvíli až tak nevadí. Aj v Prešove nás podporilo mnoho našich priaznivcov, ostatní sledovali zápas na internete. Som veľmi rád, že to takto dopadlo,“ spokojne si vydýchol 201 centimetrov vysoký blokár.

Figuruje aj v nedávno zverejnenej nominácii reprezentačného trénera Slovenska Miroslava Palguta na júnové turnaje Svetovej ligy.

Práve z tohto dôvodu veľa času na oslavy v najbližších dňoch mať nebude.

„Nemáme síce pred sebou veľa voľna, niektorí z nás sa už onedlho zúčastnia reprezentačného sústredenia, ale určite si spolu sadneme a oslávime to. Chceme si to naplno užiť a veľmi sa už na to tešíme.“

Hráč, ktorý si odkrútil jedenásť rokov v drese Chemesu Humenné a na jednu sezónu nazrel v drese poľského Cuprumu Lubin aj do krajiny našich severných susedov, plánuje presunúť časť svojich majstrovských osláv aj na východ republiky.

„Už som avizoval rodine aj známym, že akonáhle sa bude dať, prídem domov a oslávim to aj s nimi,“ dodal 31-ročný rodák z Bardejova.

Bojovnosť nestačila

Len ťažko sa dá zmerať dávka sklamania, navyše smutní boli po skončení rozhodujúceho zápasu bezpochyby všetci Prešovčania. Medzi tých, ktorým sa ale z tváre dalo vyčítať najviac, patril líder tímu Martin Sopko.

„Rozhodol počet chýb, Nitra ich neurobila toľko ako my. Súper si nás ´odprihrával´, nefungovali nám servis a ani prihrávka, bez toho sa nedá uspieť,“ pristavil sa pri rozhodujúcich faktoroch.

Nemenej dôležitá bola aj obrana, či už v poli alebo na sieti. Dá sa povedať, že kto v nej dominoval, ten aj ukoristil pre seba daný zápas.

Zväčša rozvážne pôsobiaci športovec bol v rozhodujúcom zápase emotívnejší ako zvyčajne. Bolo badateľné, že pre svoje rodné mesto chce po roku získať ďalší titul. V azda najlepšej a určite najvyrovnanejšej finálovej sérii slovenskej extraligy posledných rokov sa to však nepodarilo.

„Myslím si, že divákom sa finále muselo páčiť, ponúklo dramatický priebeh a množstvo oku lahodiacich momentov. Snažili sme sa bojovať aj vo chvíľach, keď nám to herne nešlo, nejakým spôsobom to prelomiť. Žiaľ, čo z toho, keď nám to nakoniec aj tak nestačilo a máme len druhé miesto,“ poznamenal reprezentačný kapitán Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Kašper získal titul už s tretím klubom