Peckovi mladí zverenci postúpili na turnaji v Malajzii do finále

Rozhodujúci gól strelil z jedenástky hráč ŠK Slovan Bratislava Roman Zemko.
Rozhodujúci gól strelil z jedenástky hráč ŠK Slovan Bratislava Roman Zemko. (Autor: skslovan.com)
SITA|24. jan 2014 o 13:06

Mali sme aj trochu smoly v nadstavenom čase, ale našťastie to dobre dopadlo, povedal tréner.

KUALA LUMPUR. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov si vybojovali účasť vo finále na medzinárodnom turnaji v Malajzii s názvom Frenz International Cup. Zverenci trénera Ladislava Pecka hrali v piatkovom semifinále s portugalským tímom Sporting Lisabon v riadnom hracom čase aj po predĺžení nerozhodne 1:1, v následnom dramatickom jedenástkovom rozstrele zvíťazili 8:7.

V nedeľňajšom dueli o celkový triumf s výkopom o 13:45 h SEČ si tím SR "16" zmeria sily s Iránom "16".

Mladí Slováci boli najúspešnejší v základnej A-skupine, ktorú vyhrali s 12 bodmi. Aj semifinálový duel proti Sportingu Lisabon začali lepšie: v 28. min sa pekne uvoľnil v šestnástke portugalského súpera Seničan Denis Baumgartner a sám pred brankárom nezaváhal - 1:0. Po zmene strán skóroval v 73. min Duarte a vyrovnal. V predĺžení sa nerozhodný stav nezmenil, o postupe tímu SR "16" do finále rozhodli strely zo značky pokutového kopu.

Na tomto podujatí v Malajzii účinkovalo desať mládežníckych klubov z desiatich krajín sveta a reprezentačné výbery Slovenska a Iránu do 16 rokov. V dvoch šesťčlenných skupinách odohrali tímy po päť zápasov. Dve mužstvá z každej skupiny postúpili do semifinále.

Slovensko "16" - Sporting Lisabon 1:1 po predĺžení (1:1, 1:0), v jedenástkovom rozstrele 8:7

Góly: 28. D. Baumgartner - 73. Duarte

Základná zostava SR "16": Szárás - A. Lénárt, Macho, M. Šulek, D. Nemček - Jedinák, Zemko, Tešlár, P. Jurík, D. Baumgartner - Tupta

Ladislav Pecko (tréner SR "16"): "Na portugalského protivníka sme sa veľmi dobre pripravili. Dobre sme vstúpili do zápasu, dali sme gól, mali sme šance a kontrolovali sme hru. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám druhýkrát skórovať a súper z prvej strely vyrovnal. Mali sme aj trochu smoly v nadstavenom čase, ale našťastie to dobre dopadlo."

Ďalšie semifinále: Irán "16" - Internacional SC (Braz.) 3:1 po predĺžení

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Peckovi mladí zverenci postúpili na turnaji v Malajzii do finále