Pavlíkovci odchádzali s víťazstvom

Skúsená posádka. Manželia Pavlíkovci.
Skúsená posádka. Manželia Pavlíkovci. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|11. feb 2015 o 00:00

Víťazstvo v Dobšinskom pohári v triede A1 putovalo do Betliara.

DOBŠINÁ. Manželia Matúš a Jarmila Pavlíkovci sú už ostrieľaná Rally posádka a v Dobšinej to v Škode Fabia potvrdili. V prvých dvoch skúškach si vytvorili náskok, ktorý už súperi stiahnuť nedokázali.

„Dobšinskú zimu berieme ako domácu súťaž. Je tu výborná atmosféra, ľudia a snehové podmienky sú v tomto roku geniálne,“ začal Matúš Pavlík.

Milo ho prekvapila hneď prvá skúška Žrebčín.

„Zo začiatku to vyzeralo ako slalomová skúška, no bola to ozajstná rýchlostná skúška s výbornými podmienkami. Len na snehu a ľade. Prvé kolo sme sa oťukávali, lebo sme na hrotoch išli prvýkrát a nebolo kedy testovať. Druhé kolo už bolo svižnejšie a bez chýb,“ zhrnul M. Pavlík.

„Vlčia dolina – Podkova je skúška, ktorú by sme jazdili celý deň,“ vyznal sa M. Pavlík a pokračoval: „Aj keď sme si pýtali väčší časový odstup, v jednej zákrute sme dobehli auto, ktoré bolo na snehovom mantineli a museli sme úplne zastať.“

Tretia skúška Eurobus priniesla aj drobné chyby. „Čakal som, že to bude viac na hroty, no miestami sa už ukazoval asfalt, a tak prišli aj malé zaváhania,“ uviedol betliarsky jazdec.

V poslednej skúške však mohol pneumatiky s hrotmi využiť naplno. „Fungovali výborne, akurát, že som jednu zákrutu prebrzdil a niečo sme tam stratili,“ priznal M. Pavlík.

V konečnom hodnotení to však na víťazstvo s triede A1 Dobšinského pohára stačilo.

V minulej sezóne mali s manželkou trochu pretekársku pauzu, jazdil viac syn Denis. V tejto sezóne by sa však na vybraných pretekoch objaviť mali.

„V pláne máme Rally Lubeník, ktorú považujeme za domácu súťaž, išli by sme aj Rally Košice. Máme v pláne tlačiť aj syna Denisa. Vo fabii by išiel kopec, Jahodnú, Dobšinský kopec a možno aj ďalšie podujatia, ak by to situácia dovolila,“ načrtol plány M. Pavlík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pavlíkovci odchádzali s víťazstvom