Paluba: Dôležité budú disciplína a trpezlivosť

Sportnet|12. apr 2013 o 00:00

Futbalisti MFK Vranov stihli v jari odohrať iba tri zápasy III. ligy.

Naposledy si urobili chuť v Banskej Bystrici a bod z pôdy súpera by chceli potvrdiť v sobotu doma proti lídrovi.

VRANOV. Po dvoch týždňoch nastúpili futbalisti MFK Vranov opäť na súťažný zápas, keď sa v nedeľu predstavili na pôde Banskej Bystrice.

Hoci pri pohľade do tabuľky išlo o meranie síl súperov z opačných pólov, predovšetkým v prvom polčase boli hostia nebezpečnejší a svoju snahu korunovali po 40 minútach hry.

Autorom presného zásahu bol Marek Paluba a keď sa okamžite po zverejnení tejto informácie na internete objavili debaty, či skóroval z jeho obľúbenej parkety z priameho kopu, pravdou je, že v tomto prípade sa presadil z hry.

„Šamo potiahol loptu z ľavej strany do stredu, kde som si nabehol aj ja a zakričal som mu, aby mi prihral. Prihrávku som si prebral a z druhého dotyku vystrelil. Snažil som sa v prvom rade trafiť bránu a som rád, že to vyšlo, lebo lopta mala naozaj zaujímavú trajektóriu. Z môjho ohľadu som videl, že najskôr letí nad bránu, ale nakoniec padla pod brvno,“ opísal gólový moment z prvého polčasu Marek Paluba.

Spravodlivá remíza

Po zmene strán sa obraz hry zmenil a aktívnejšie pôsobili domáci, no aj napriek tomu ich mohol po sérii zákrokov Erika Makóa zlomiť Streňo, ktorý však svoj samostatný nájazd nepremenil.

Banskobystričania sa nakoniec dočkali v 75. min. po rohovom kope a následnej skrumáži, no pre zverencov trénera Miroslava Janteka má v tejto situácii cenu aj bod, navyše po výkone ozdobenom disciplínou a bojovnosťou.

„Pred zápasom sme si povedali, že musíme byť disciplinovaní, aby sme, podobne ako v Moldave, neinkasovali prví, čo sa nám v prvom polčase darilo napĺňať. Okrem toho sme hrozili z protiútokov a po jednom z nich som otvoril skóre. V druhom polčase nám chýbal Šamo, domáci nás trošku pritlačili, ale myslím si, že vzhľadom na priebeh je remíza spravodlivá,“ hodnotil M. Paluba.

Líder výzvou

Ďalšia výzva čaká na Vranovčanov v sobotu, keď na svojom trávniku privítajú lídra FK Pohronie.

Hoci štart M. Palubu je pre natiahnutý sval otázny, ako dodal, definitívne sa rozhodne počas rozcvičky pred zápasom.

V každom prípade sú vo Vranove odhodlaní obrátiť prognózy podľa tabuľkového postavenia súperov naruby a pred nahusteným programom platí v kabíne cieľ získať tri body.

„Keďže kvôli počasiu nám odložili dva domáce zápasy, sme radi, že sme konečne mohli hrať a remíza s druhým mužstvom súťaže nám zdvihla náladu. V tejto súťaži môže vyhrať, ale aj prehrať každý s každým, preto bude proti Pohroniu dôležitá disciplína a trpezlivosť. Teraz sa už sezóna, vrátane dohrávok, rozbehne naplno a my by sme sa chceli naladiť víťazne,“ zdôraznil M. Paluba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Paluba: Dôležité budú disciplína a trpezlivosť