Organizátor prekážal zjazdárom na trati, hrozila zrážka

Zabudnutý organizátor sa pomaly spúšťal po trati a po jeho ľavej strane presvišťal v rýchlosti približne 100 km/h pretekár.
Zabudnutý organizátor sa pomaly spúšťal po trati a po jeho ľavej strane presvišťal v rýchlosti približne 100 km/h pretekár.
Peter Filin|11. feb 2013 o 13:56

Na MS v alpskom lyžovaní chýbalo málo a chyba organizátora mohla spôsobiť tragédiu.

BRATISLAVA. Fatálne zlyhanie organizátorov majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní v rakúskom Schladmingu. Inak sa nedá nazvať to, čo sa stalo v pondelok počas superkombinačného zjazdu.

Počas jazdy Švajčiara Sandra Villettu sa na trati zabudol jeden z organizátorov, ktorý sa pomaly spúšťal na lyžiach. Vtom okolo neho v rýchlosti približne 100 km/h presvišťal Švajčiar. Vzdialenosť medzi nimi bola približne dva metre. V prípade zrážky by hrozili obom ťažké zranenia.

V cieli zjazdu sa k incidentu vyjadril aj švajčiarsky pretekár. "Najprv som premýšľal nad tým, že začnem brzdiť," cituje nemecký welt.de pretekárovo vyjadrenie pre švajčiarsku televíziu SRF. Švajčiar sa rozhodol ísť doľava, "na nebezpečenstvo som nemyslel", dodal Villetta.

Na adresu organizátorov bol kritický športový komentáror švajčiarskej televízie Matthias Hüppi. "Toto by sa nemalo stať, na inom mieste to mohlo byť smrteľné," cituje komentátora švajčiarsky denník Blick.

Nemecký Welt taktiež pripomína podobný incident z roku 2006, keď Rakúšanka Michaela Dorfmeisterová len o centimetre unikla na trati zrážke s organizátorom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Organizátor prekážal zjazdárom na trati, hrozila zrážka