Oremus: Posunuli sme sa vpred, ale len o malý krok

Košická eufória. Oceliari prelomili negatívnu bezgólovú sériu na domácom ľade.
Košická eufória. Oceliari prelomili negatívnu bezgólovú sériu na domácom ľade. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|24. sep 2015 o 00:00

Málokto asi veril hokejistom HC Košice po prvej tretine v úvodnom zápase play-off Ligy majstrov.

Málokto asi veril hokejistom HC Košice po prvej tretine v úvodnom zápase play-off Ligy majstrov, keď oceliarov na vlastnom ľade prestrieľal švédsky tím AIK Skelleftea v pomere 20:3. Z pohľadu skóre však Košičania prehrávali iba 0:1 a súpera si držali na dostrel. Keď však Zackrisson zvyšoval na 2:0, pre Košičanov situácia vyzerala byť kritická. O všetkom ale rozhodla pre slovenského majstra rozprávková tretia tretina.

KOŠICE. V záverečnom dejstve skórovali za košický tím Bartánus, Lelkeš a Lapšanský, ktorí otočili priebeh stretnutia v prospech domácich.

„Prvých dvadsať minút neprebehlo tak ako sme si predstavovali, ale potom v druhej a tretej tretine bol prístup hráčov veľmi zodpovedný a vyrovnať sa tak kvalitnému súperovi, ako boli Švédi, je naozaj veľmi náročné. Som rád, že sme tento duel zvládli, čo nás po psychickej stránke veľmi pozdvihne. Musíme sa od toho odraziť a to nielen v rámci ďalších zápasov extraligy, ale v tejto chvíli sa chceme pobiť aj o postup do ďalšieho kola play-off Ligy majstrov,“ povedal košický tréner Peter Oremus.

Neľahký obrat

Utorkový zápas Ligy majstrov ukázal jeden košický paradox. V domácej extralige súperových brankárov ostreľujú hlava-nehlava, zatiaľ čo v európskej súťaži im na štyri góly stačilo 15 streleckých pokusov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oremus: Posunuli sme sa vpred, ale len o malý krok