Opátčania nechcú rozdávať body

Hlavičkový súboj. Vo výskoku sa ocitli obaja kapitáni, Pavol Turczyk (v popredí) a Štefan Majerník. Ako ich súboj dopadne sleduje Peter Vilčko (vpravo) a Peter Slicho (č.9).
Hlavičkový súboj. Vo výskoku sa ocitli obaja kapitáni, Pavol Turczyk (v popredí) a Štefan Majerník. Ako ich súboj dopadne sleduje Peter Vilčko (vpravo) a Peter Slicho (č.9). (Autor: Jaroslav Glovičko)
Sportnet|16. aug 2013 o 00:00

Na prehru z derby v Haniske sa snažili hráči Vyšného Opátskeho čím skôr zabudnúť.

Na prehru z derby v Haniske sa snažili hráči Vyšného Opátskeho čím skôr zabudnúť, aby sa čo najlepšie mohli pripraviť na súboj s michalovskou rezervou v najbližšom kole IV. futbalovej ligy.

KOŠICE. Zverenci trénera Marcela Alexandra v dvoch dueloch na súperových trávnikoch ukázali svoju slabšiu stránku. V domácom proti Spišskému Podhradiu zase lepšiu a hlavne dobrú koncovku.

Tá ich zdobila aj počas prípravy, a tak sa dalo očakávať, že strelcom v majstrovských dueloch nezvlhne pušný prach.

Žiaľ, v Stropkove aj Haniske vyšli strelci naprázdno. Aj keď po zmene strán v súboji s Haniskou mali viac z hry, v koncovke boli bezzubí.

Na pevných nohách nestála ani obrana v prvej polhodine zápasu, ale domáci celok to nedokázal gólovo výraznejšie využiť, hoci mal niekoľko dobrých streleckých príležitostí.

„Iste sme chceli dať v oboch stretnutiach vonku viac ako jeden gól, šancí sme mali dostatok, ale zakončenie bolo také, aké bolo. Na súperových trávnikoch sa góly dosahujú ťažšie, preto z troch či štyroch šancí musíme streliť aspoň jeden gól. Z našej strany to bol luxus, nepremeniť ich a nakoniec sme za to aj pykali. V Haniske sme inkasovali pomerne rýchlo gól, pričom na zvrátenie výsledku sme mali dosť času. Po vylúčení Goreja sa nám naskytla veľká možnosť niečo s výsledkom urobiť. Nedokázali sme ju využiť, chýbal nám pokoj a viacero striel bolo zblokovaných. Po jednej z nich z kopačky Vilčka ostal brankár Fedor na čiare ako prikovaný, no lopta minula tesne jeho pravú žrď. V závere sa už každý snažil zobrať zodpovednosť na seba a zakončovali sme z nepripravených pozícií, čo bola voda na oslabený mlyn domácich. Mrzí to, lebo herne aj kondične sme súpera prevýšili, ale doplatili sme aj na nevýrazný výkon v prvom polčase i spomínanú nedôraznú koncovku,“ povedal na margo druhej tesnej prehry v tejto sezóne kapitán V. Opátskeho Pavol Turczyk.

Netajil, že v tabuľke pravdy chceli mať po anglickom týždni a vstupe do sezóny plusové body, no zostalo iba pri želaní. Sezóna je však dlhá a iste ešte poriadne zamieša karty.

S tým by chceli niečo urobiť aj Opátčania, nakoľko ich ambíciou je skončiť v hornej polovici štvrtoligového peletónu. Veľmi dobre si uvedomujú, preto nechcú ani veľmi rozdávať body.

„Doma sa patrí vyhrávať a prvý duel sezóny ukázal, že mužstvo má potenciál a vie aj strieľať góly. Každý duel je však iný a zápasy s béčkami sú stále nevyspytateľné. V príprave sme nechceli nič podceniť a verím, že sa dokážeme presadiť. Ak chceme hrať o postup doma, nesmieme strácať body, pričom potrebujeme získať niečo aj vonku. Jeseň bude dlhá a iste sa dokážeme v niektorom stretnutí presadiť,“ povedal P. Turczyk.

Michalovské béčko vyhralo vonku dva zápasy, no doma iba remizovalo a so siedmimi bodmi mu patrí tretia priečka.

Pri rovnosti bodov so Sp. N. Vsou a Vysokými Tatrami rozhodlo o ich postavení horšie skóre. Aj preto bude zaujímavé sledovať, či si tento celok udrží neporaziteľnosť po štvrtom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Opátčania nechcú rozdávať body