Omladeným Spišiakom sa darí

Proti lídrovi tabuľky. Zverenci trénera Černického dnes hostia Inter Bratislava s novou posilou zo Spiša Stanislavom Baldovským.
Proti lídrovi tabuľky. Zverenci trénera Černického dnes hostia Inter Bratislava s novou posilou zo Spiša Stanislavom Baldovským. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|26. feb 2014 o 00:00

Po zmenách v kádri trénera Černického badať zmenu k lepšiemu.



SP. NOVÁ VES. V extralige mužov už basketbalisti zo Spiša nemajú čo stratiť. Hlavne v závere sezóny dostávali veľa príležitostí mladí hráči. Keď už bolo jasné, že do bojov o play–off Spišiaci nezasiahnu, vedenie klubu uvoľnilo zahraničných hráčov a obrovský priestor dostali odchovanci. A tí milo prekvapili.

Dve vydarené stretnutia

Aj napriek poslednému miestu v extraligovej tabuľke nie je situácia v A–mužstve na bode mrazu. Mladíci sa chytili proti Leviciam, ktoré po bojovnom a dobrom výkone zdolali 79:53. Veľmi pozitívne ohlasy boli po nedeľňajšom zápase v Banskej Bystrici.

„Je pravdou, že ostatné dve stretnutia sa nám vydarili. V Banskej Bystrici sme ešte sedem minút pred koncom viedli. Šancu dostali mladí hráči, ktorí už majú extraligové skúsenosti a tak hrajú odvážne a bojovne. Pochváliť musím aj dobrú zohratosť. Čo ešte chcem vyzdvihnúť, že vládne dobrá nálada. Hoci sme na poslednej priečke, hráči nechodia so zvesenými hlavami. Skôr naopak. Mladíci sa chopili šance a chcú hrať,“ uviedol tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Baldy a Inter

Prianie verného spišskonovoveského diváka tak v závere sezóny je vyslyšané – chcú vidieť bojovný basketbal s vlastnými odchovancami a začínajúcimi mladými hráčmi. Divák odpustí aj prehru, ak však vidí nasadenie a dobrý výkon. A práve takýto zápas sa očakáva dnes proti Interu Bratislava.

„Všetkým je nám jasné, že Inter je favorit. Najprv sa hovorilo, že tento súboj 'vypustia', no nakoniec prídu na Spiš v plnej sile, v kompletnom zložení aj s naším 'Baldym'. Verím, že budeme pokračovať v nasadenom trende z posledných dvoch zápasov a náš verný divák uvidí dobrý extraligový basketbal,“ skonštatoval M. Černický.
Diváci majú o jednu motiváciu navyše. V drese Interu Bratislava sa predstaví miláčik spišskonovoveských tribún Stanislav Baldovský.

„Verím, že keď sa v stredu predstavím v žlto–čiernom drese, tak ma snáď nevypískajú. Dal som Spišskej všetko, čo som vedel, nastal čas posunúť sa v kariére, dúfam, že pôsobenie v Interi bude obom stranám na osoh,“ uviedol pred zápasom na rodnom Spiši Stanislav Baldovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Omladeným Spišiakom sa darí