Okolo zrušenej sezóny v NHL je stále mnoho otáznikov

TASR|19. feb 2005 o 10:54

New York 19. februára (TASR) - Keď komisár NHL Gary Bettman v stredu oficiálne oznámil zrušenie sezóny 2004/2005, v hráčskych i diváckych radoch nastala ...

New York 19. februára (TASR) - Keď komisár NHL Gary Bettman v stredu oficiálne oznámil zrušenie sezóny 2004/2005, v hráčskych i diváckych radoch nastala vlna sklamania. Nádej na záchranu profisúťaže však ešte definitívne nezomrela a spoza Atlantiku ohlásili opätovné stretnutie vedenia NHL a Hráčskej asociácie (NHLPA), ktoré údajne prekonali najväčšie úskalie sporu a dohodli sa na platovom strope.

Podľa internetového hokejového spravodaja Hockey News, odvolávajúc sa na anonymného hráča, predostrelo vo štvrtok večer vedenie požiadavku o opätovné stretnutie, ktorú asociácia prijala. K schôdzke má prísť v sobotu v New Yorku. Podľa hráča, ktorý má blízko k rokovaniam, sa obe strany konsenzuálne dohodli na platovom strope vo výške 45 miliónov dolárov. Do rokovaní mali byť zapojení aj spoluvlastník Phoenixu Coyotes Wayne Gretzky a majiteľa Pittsburghu Penguins Mario Lemieux. Anonymný zdroj tiež uviedol, že už nevidí dôvod na opätovné odstúpenie od údajnej dohody.

Hovorca asociácie Johnathon Weatherdon označil tieto správy za "absolútne scestné". Naproti tomu hokejový žurnalista Stan Fischler povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu The Fan 590, že dohoda bude čoskoro verejne známa. "Podľa mojich informácií sa sezóna onedlho začne a čísla z Hockey News sú v podstate správne," povedal Fischler.

Vedenie ligy oficiálne nekomunikovalo s NHLPA od utorka večer, keď obe strany predložili svoje konečné ponuky. Bettman poslal list výkonnému riaditeľovi asociácie Bobovi Goodenowovi, v ktorom mu oznamuje, že platový strop na tím vo výške 42,5 miliónov dolárov je maximum, ktoré môže ponúknuť. Goodenow odpísal komisárovi, že strop, ktorý je ochotný akceptovať, je 49 miliónov. K dohode však neprišlo a o deň nato vyhlásil Bettman zrušenie sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Okolo zrušenej sezóny v NHL je stále mnoho otáznikov