OH2004: Števková absolvuje generálku na Atény vo finále Poľského pohára

SITA|5. aug 2004 o 09:54

Szawno Zdroj 5. augusta (TASR) - Slovenská horská cyklistka Janka Števková absolvuje poslednú generálku pred OH 2004 v Aténach v sobotu vo finále Poľského ...

Szawno Zdroj 5. augusta (TASR) - Slovenská horská cyklistka Janka Števková absolvuje poslednú generálku pred OH 2004 v Aténach v sobotu vo finále Poľského pohára v stredisku Szawno Zdroj. Rodáčka z Martina počas uplynulého víkendu obsadila na majstrovstvách Európy vo Walzbrychu Ksiaz v disciplíne cross country 15. miesto a dosiahla najlepší výlsedok v kariére na vrcholnom podujatí. Vo finále Poľského pohára si bude mať možnosť zmerať sily s trojnásobnou európskou šampiónkou Nórkou Gunn-Rite Dahleovou či poprednými domácimi pretekárkami.

"Hneď po skončení majstrovstiev Európy sme sa presunuli do neďalekého strediska Szawno Zdroj, kde vlastne absolvujem krátke sústredenie. V pondelok sme mali dvojhodinový výklus, v utorok sme mali dvojfázový tréning na ceste, poobede sme boli v teréne, v stredu sme sa zamerali na vytrvalosť. Vo štvrtok bola na programe obhliadka trate, kde je na programe finále. V piatok sa rozjazdíme, v sobotu predpoludním sa uskutočnia preteky a hneď poobede sa vraciame na Slovensko. Záver predolympijskej prípravy bude prebiehať v domácich podmienkach, v Leviciach by som mala absolvovať dva štyri až päť hodinové dlhšie tréningy a potom by sme sa zamerali už iba na rýchlosť a silu," povedala zverenka trénera Tomáša Legnavského, ktorá v májovej olympijskej generálke na trati situovanej na úpätí pohoria Parnas obsadila 11. miesto.

Števková minulý mesiac prekonala salmonelózu a po hospitalizácii na bratislavských Kramároch nemohla desať dní vôbec trénovať. Dokázala sa však rýchlo zotaviť a na majstrovstvách Európy potvrdila sľubnú formu. "Na začiatku pretekov som dokonca bola na piatom mieste, na náročnej trati som sa však asi trochu zľakla a postupne som klesla o niekoľko priečok. S konečným 15. miestom som však spokojná a je to dobrý odrazový mostík pred olympiádou," dodala slovenská reprezentantka, ktorá sa v gréckej metropole predstaví na svojej prvej olympiáde podobne ako Ľuboš Kondis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»OH2004: Števková absolvuje generálku na Atény vo finále Poľského pohára