Od posilnenej rezervy utrhli bod

Peter Jakubčo patril medzi humenské opory.
Peter Jakubčo patril medzi humenské opory. (Autor: mirano)
Sportnet|20. nov 2012 o 00:00

Remíza zvonku teší, ale ponechala futbalistov ŠK Futura Humenné cez zimu na poslednom mieste.



HUMENNÉ. Jesennú časť treťoligovej jesennej časti uzatvorili dve dohrávky 13. kola. Úplne poslednou časťou polovice sezóny bolo derby Košice B - Humenné. Skončilo sa deľbou bodov 1:1.

O výsledku rozhodli góly v závere polčasu a po hodine hry. Keď sa už zdalo, že to ostane pri remíze, prišli divoké posledné minúty.

„Mohli sme vyhrať i prehrať. Domáca rezerva nastúpila posilnená o hráčov z áčka, chvíľami bolo badať u jednotlivcov rozdiel, no výsledok ostal na remíze. Najmä posledné minúty mohli dať radosť obom stranám. Najskôr striedajúci Trebuňák z uhla opečiatkoval brvno, následne sa črtala čistá šanca pre nás. Bačík sa obtočil okolo obrancu a mohol vysunúť Parasku do brejku z polovice ihriska. K prihrávke do tutovky nedošlo a nasledoval koniec. Bol to divoký záver,“ konštatoval na margo posledných minút derby Jozef Valkučák.

Pochvala aj Jakubčovi

V košických radoch sa objavilo viacero futbalistov, ktorí majú štarty aj za corgoňligové áčko. O to väčšiu cenu má pre Humenčanov zisk bodu

. „Gál Andrezly, Skvašík, Hovančík, Omar Diaby, najmä táto štvorica nám riadne podkurovala. Do prestávky mal Diaby tri šance, po obrátke ho veľmi dobre pokryl Jakubčo. Chlapci bojovali, brankár Madeja chytil, čo mal, uhrali sme bod, ktorý má pre nás cenu. S každým sa v tejto súťaži dá hrať,“ dodal humenský kouč.

Dohrávka 13. kola mohla ešte vymeniť poradie v tabuľke. Predposledný Vranov mal náskok dvoch bodov a čakal, ako si Humenčania povedú.

Keďže získali bod, poradie ostalo nezmenené, koncové svetlá patria počas zimnej pauzy Humenčanom. S jednobodovým mankom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Od posilnenej rezervy utrhli bod