Ocenili najlepších oblastných futbalistov pod Tatrami

Najlepšia jedenástka PFZ. Zastúpenie v nej má až 10 klubov.
Najlepšia jedenástka PFZ. Zastúpenie v nej má až 10 klubov. (Autor: archív)
Sportnet|12. dec 2013 o 00:00

Až desať klubov má svojho zástupcu v najlepšej Jedenástke roka 1. „ČEZ“ triedy PFZ.

V Poprade sa uskutočnil už 9. ročník odovzdávania cien najlepším futbalistom oblastných tímov Podtatranského futbalového zväzu (PFZ).

POPRAD. Dvoch futbalistov medzi najlepšími má jediný klub, TJ Tatran Ľubica - Ľubomíra Krempaského a brankára Jozefa Hajovského. Najlepších jedenásť futbalistov roka sa vyhlasuje už od čias Československa. Každoročná anketa sa koná na celoslovenskej úrovni i na úrovni jednotlivých futbalových zväzov.

„Myslím si, že aj chlapci, ktorí hrajú na úrovni oblastného zväzu, si zaslúžia byť ocenení. V našich súťažiach hrajú hráči, ktorí hrali republikové súťaže a futbal majú radi. Vrcholovo ho nehrajú z dôvodu svojho zamestnania, štúdia, rodinných problémov a pod. Svoje schopnosti potom odovzdávajú na ihriskách tu pod Tatrami,“ uviedol predseda PFZ Štefan Vaľko.

Bolo z čoho vyberať

Jedenástka roka v podtatranskom regióne sa vyhlasuje na základe hlasovania kapitánov mužstiev a členov výkonného výboru. Rok 2013 bol na počet nominovaných futbalistov rekordný, a čo sa počtu hlasov týka, aj mimoriadne vyrovnaný.

Vyberalo sa tak z doteraz najväčšieho počtu navrhovaných hráčov, ktorých tento rok bolo viac ako dvesto.

Tento ročník bol špecifický aj tým, že až štyria hráči z víťaznej jedenástky získali hlasy len za polovicu sezóny.

Štyri ihriská za štyri roky

Podľa predsedu PFZ majú aj hráči z oblastných futbalových súťaží šancu presadiť sa vo vyšších súťažiach.

„Určite áno. Veď aj na vyhlásenie jedenástky prišlo dosť ľudí, ktorí sa pohybujú v iných súťažiach, ako sú súťaže oblastného zväzu. Týchto chlapcov majú v hľadáčiku, sledujú ich. Rozhodnutie je už ale na samotných hráčoch, či budú spĺňať požiadavky, ktoré sú na hráčov vo vyšších súťažiach kladené. Títo chlapci majú svoje zamestnanie, študujú, majú svoje rodiny. Nemajú čas trénovať a jeden tréning do týždňa, ktorý absolvujú, na vyššie súťaže nestačí,“ ozrejmil Vaľko.

Za negatívum považuje nedostatok finančných prostriedkov v jednotlivých kluboch, čím mužstvá, najmä tie, ktoré hrajú vyššie súťaže, podľa neho skutočne trpia. Na druhej strane je rád, že pod Tatrami sa futbalu darí.

„Čo sa týka vybavenosti a vybudovania ihrísk, za posledné štyri roky sme dosiahli neskutočný úspech. Na Slovensku prakticky niet takého oblastného futbalového zväzu, kde by pribudli štyri nové futbalové ihriská, je to fantázia,“ dodal Štefan Vaľko.

Okrem najlepších jedenástich hráčov bol ocenený i najlepší strelec 1. „ČEZ“ triedy v súťažnom ročníku 2012/2013, 36-gólový Peter Tribula z Veľkej Lomnice a tiež pri príležitosti životného jubilea boli ocenení odovzdaním plakety dlhoroční činovníci vo futbalovom hnutí.

Jedenástka roka 2013

Vladimír Šavel - OFK Vikartovce - 21 hlasov, Peter Kukura - OŠK Sp. Štvrtok - 15 hlasov, Jozef Vernarec - TJ Partizán Vernár - 13 hlasov, Ľubomír Krempaský - TJ Tatran Ľubica - 12 hlasov, Pavol Smolár - TJ Tatran L. Teplička - 12 hlasov, Alojz Dunka - TJ Toporec - 12 hlasov, Lukáš Dučák - FK Thermal Park Vrbov - 11 hlasov, Rastislav Barabas - ŠK Zemedar Poprad-Stráže - 11 hlasov, Tomáš Korenko - TJ Baník Hôrka - 10 hlasov, Martin Špirko - FK V. Lomnica - 10 hlasov, Jozef Hajovský - TJ Tatran Ľubica - 8 hlasov.
Najlepší strelec sezóny 2012/2013: Peter Tribula - FK V. Lomnica - 36 gólov.

riso

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ocenili najlepších oblastných futbalistov pod Tatrami