Ocenili futbalovú Jedenástku roka

Peter Kukura. Najúspešnejší kanonier s 22 gólmi.
Peter Kukura. Najúspešnejší kanonier s 22 gólmi. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|12. dec 2016 o 13:50

Dvaja hráči sú z Kežmarku, kanonierom je Kukura z Ľubice.

VEĽKÁ LOMNICA. V obci Veľká Lomnica v uplynulý piatok vyhlásili laureátov 12. ročníka Jedenástky roka 6. „OMV“ ligy 2016, ktorú organizuje Podtatranský futbalový zväz so sídlom v Poprade.

Obľúbenú akciu organizuje PFZ nepretržite od roku 2005. Okrem najlepších hráčov pravidelne oceňuje aj dlhoročných futbalových činovníkov, jubilantov.

Kežmarok s dvomi hráčmi

V tomto roku sa do najlepšej jedenástky dostali dvaja hráči Kežmarku (Dalibor Frank, Ľuboslav Šimšaj). Ďalšie kluby mali po jednom zástupcovi: Peter Rušin (Poprad-Stráže), Samuel Szücs (Veľký Slavkov), Adrián Pitoňák (Liptovská Teplička), Vlastimil Skokan (Vikartovce), Tomáš Ondrejka (Vrbov), Stanislav Paločko (Batizovce), Miloš Strcuľa (Spišský Štvrtok), Stanislav Mitura (Toporec), Marek Podolinský (Spišská Belá B).

Kanonier nemá na góly špeciálny recept

Najlepším strelcom sezóny 2015/2016 sa stal Peter Kukura, ktorý 22 gólmi pomohol Ľubici k postupu do V. ligy VsFZ.

„Žiaden špeciálny recept na strieľanie gólov nemám. Je to najmä o mojich spoluhráčoch, ktorí mi nahrajú na gól. To je 50 percent úspechu. Je jedno, či padajú nohou alebo hlavou, z každého mám rovnakú radosť,“ prezradil kanonier, ktorý v roku 2012 nasúkal v drese Spišského Štvrtka úctyhodných 41 presných zásahov.

Pozrite si ocenených športovcov: fotogaléria

12.12.2016

Frank najlepším brankárom

Najlepším brankárom sa stal ostrieľaný gólman 1. MFK Kežmarok Dalibor Frank.

„Najdôležitejšia je chuť, ktorá ma poháňa ďalej. Človek stále vidí, že ešte nepatrí do starého železa, hoci je tu dosť mladých brankárov, ktorí mi šliapu na krk. Chcel by som to medzi žrďami potiahnuť čo najdlhšie, pokiaľ som zdravý a v pohode. Futbal napreduje a aj v tejto súťaži je veľa šikovných chlapcov, ktorí majú na vyššiu súťaž,“ uviedla bývalá opora FK Poprad.

Jedenástka roka PFZ pravidelne uzatvára futbalový rok v podtatranskom regióne.

„Organizácia akcie Jedenástka roka si získala v našom plánovacom kalendári pevné miesto. Som spokojný a zároveň šťastný, že aj napriek ťažkej ekonomickej situácii sa nám podarilo nesklamať. Som presvedčený, že futbalová verejnosť pod Tatrami si už na samotné vyhlásenie jedenástky roka zvykla a že nám samotná slávnostná recepcia uzatvára futbalový rok v našej oblasti,“ povedal predseda PFZ Štefan Vaľko.

VIZITKY HRÁČOV

22 – Dalibor FRANK – skúsený brankár 1. MFK Kežmarok sa narodil 29. 9.1974 v Spišskej Sobote. Má veľký vzťah k futbalu, čo jasne dokázal aj tým, že aj napriek svojmu veku bol nominovaný do 11-ky PFZ a dlhodobo podáva nadpriemerné výkony. Je rozvedený a je otcom syna Dominika a dcéry Kamily. Má priateľku Majku. Jeho prácou je funkcia predáka v spoločnosti Chemosvit. V jedenástke roka sa objavuje prvýkrát. V doterajšej futbalovej kariére pôsobil v kluboch: Stráže, Vagónka Poprad, FK Poprad, Svit, FK V. Tatry. Medzi svoje najväčšie futbalové úspechy považuje účasť v širšom výbere hráčov reprezentácie SR do 20 rokov a postup do II. ligy s FK Poprad. Jeho vzorom je famózny Peter Schmeichel. Medzi jeho najväčšie záľuby patrí šport, príroda, hubárčenie a varenie. Veľmi rád si pochutná na rezni so zemiakovým šalátom. Do budúcna chce zotrvať ešte ako brankár, samozrejme, ak to zdravie dovolí, neskôr ako tréner mladých nádejí.

Počet získaných hlasov: 10

2 – Ľuboslav ŠIMŠAJ – skúsený ofenzívny hráč 1. MFK Kežmarok je druhým najstarším hráčom v tohtoročnej jedenástke roka. Narodil sa 31.7.1975 v Poprade. Je absolventom FTVŠ – UK v Bratislave. Pracuje ako finančný agent – SZČO. V jedenástke roka PFZ je druhýkrát. Je ženatý a spolu s manželkou Adrianou vychovávajú štyri deti: Alexandru, Samuela, Ľuboslavu a Paulínku. Za najväčší úspech vo svojej futbalovej kariére považuje to, že ho v jeho kariére obchádzali zranenia, že z futbalu má radosť a že má šťastie na dobrú partiu. Je to hráč, ktorého by chcel mať v mužstve každý. V kategórii dospelých pôsobil v kluboch FK Poprad, Matador Bratislava, Vysoké Tatry, Jelšava. Trénovali ho o. i.: Wikarski, Kisel, Lipnický. Jeho futbalový vzor je Zinedine Zidane. Medzi jeho záľuby patrí program s deťmi, rodina, túry a iné športové aktivity. Jeho plánom do budúcna je pôsobiť ešte ako hráč a neskôr ako tréner.

Počet získaných hlasov: 14

3 – Peter RUŠIN – defenzívny hráč ŠK Zemedar Poprad-Stráže sa narodil 20.8.1990 v Poprade. Je absolventom SPŠ – stavebný manažment. Pracuje vo firme, ktorá realizuje okrasné záhrady. Je slobodný, ale zadaný – má priateľku Aďku. V doterajšej futbalovej kariére pôsobil iba v klube ŠK Zemedar. Je mu stále verný. V tomto klube stále čaká na svoj najväčší úspech. Aký úspech? To však neprezradil. V jedenástke roka je druhýkrát. Teší ho, že pri futbale spoznal veľa kamarátov a dobrých ľudí. Futbal sa stal jeho koníčkom už od detstva. Medzi jeho trénerov patrili Majerčík, Hvíla, Bendík, Šeleng, Roško. Jeho záľubou je šport, pozeranie filmov a oddych. Fabio Cannavaro je jeho idol. Jeho plánom do budúcna je stále pôsobiť ako aktívny hráč.

Počet získaných hlasov: 11

4 – Samuel SZÜCS – hráč OFK Veľký Slavkov sa narodil 21.2.1990. Je slobodný a spolu s priateľkou Dankou im robia radosť dve deti. Pracuje ako taxikár. Jeho futbalovým vzorom je Cristiano Ronaldo. V doterajšej kariére pôsobil v klube OFK Veľký Slavkov a MFK Kežmarok, kde sa mu venovali tréneri Sabo, Melek a Josko. V jedenástke roka je druhýkrát. Je to hráč, ktorý ma čuch na góly. Rád si pochutná na pirohách a obľubuje dobrú kávičku. Medzi jeho záľuby patrí šport a priatelia. Aj vďaka vytvoreným podmienkam v klube chce svoju ďalšiu budúcnosť naďalej spojiť s funkciou aktívneho hráča.

Počet získaných hlasov: 15

5 – Adrián PITOŇÁK – narodil sa 13.11.1995 v Poprade, je hráčom TJ Tatran L. Teplička a v jedenástke roka je prvýkrát. Je najmladším členom Jedenástky roka v tomto roku. Má ukončené stredoškolské vzdelanie technického smeru. Momentálne je nezamestnaný. Jeho voľné chvíle mu vypĺňa priateľka Andrea. Futbal sa stal jeho koníčkom od detstva. V doterajšej kariére pôsobil v kluboch FK Poprad, Vikartovce, Kravany. Za svoj vzor považuje Brazílčana Ronalda. Možno aj z tohto dôvodu má cit na góly. Zo záľub má rád šport všeobecne, filmy. Rád si pochutná na cestovinách s brokolicou a kuracím mäsom. Obľubuje jahodový džús.

Počet získaných hlasov: 11

6 – Vlastimil SKOKAN – skúsený hráč OFK Vikartovce, ktorý má v sebe prirodzenú autoritu sa narodil 16.7.1986. Je dušou svojho klubu. Je ženatý a spolu s manželkou Mirkou vychovávajú jedno dieťa. V doterajšej futbalovej kariére pôsobil v kluboch Vikartovce, Kravany, FK Poprad, Spišské Bystré, FK Svit. Za najväčší úspech považuje to, že v každom družstve si svoju funkciu zastal k spokojnosti trénerov. Trénovali ho Michlík, Šepitka, Guziar, Foriš, Koch. Veľmi rád si pochutná hlavne na špagetách a obľubuje dobrú kávu. Obľúbený futbalista: Zlatan Ibrahimovič. Medzi jeho záľuby patrí poľovníctvo, turistika a futbal. Ak mu zdravie dovolí, tak stále chce vo futbale pôsobiť vo funkcii aktívneho hráča.

Počet získaných hlasov: 12

7 – Tomáš ONDREJKA – hráč FK Vrbov sa narodil 13.2.1987. Má stredoškolské vzdelanie a momentálne vykonáva prácu skladníka. V jedenástke roka je druhýkrát. S manželkou Majkou spoločne vychovávajú jedno dieťa. Za najväčší úspech vo svojej futbalovej kariére považuje postup Vrbova do V. ligy a taktiež nomináciu do jedenástky roka. Tomáš je motor mužstva. V strede zálohy je jeho miesto, ktoré mu vyhovuje najviac. Jeho futbalový vzor je Pogba. Z jedál nepohrdne dobrým steakom, ktorý zapije dobre vychladeným pivkom. Medzi jeho záľuby patrí futbal, filmy a oddych. Jeho plánom do budúcna je pôsobiť stále ako aktívny hráč a neskôr ako tréner.

Počet získaných hlasov: 13

8 – Stanislav PALOČKO – skúsený hráč OFK Batizovce sa narodil 13.12.1979 v Poprade. Je absolventom SOU stavebného v Poprade. Pracuje ako rezač v Chemosvite Svit. Jeho voľný čas mu pomáha vypĺňať priateľka Inga. Pôsobil v kluboch FK Svit, FK Borský Mikuláš. Futbalovú abecedu mu vštepovali tréneri Kijovský, Krišanda, Koch, Pitoňákovci, Mlynár, Guziar. Medzi svoje najväčšie úspechy považuje postup do prvej dorasteneckej ligy a to, že je už piatykrát nominovaný v Jedenástke roka. Stanovým futbalovým vzorom je Paulo Maldini. Veľmi rád si pochutná na všetkom, čo je dobre a vhodne pripravené. Zo záľub spomenieme dobrý film a iné športové odvetvia. Svoju budúcnosť spája a aktívnym hráčstvom a neskôr s trénerskou funkciou.

Počet získaných hlasov: 17

9 – Miloš STRCUĽA – druhý najmladší hráč jedenástky roka sa narodil 26.7.1994 v Levoči. Je absolventom SOŠ drevárskej a momentálne vykonáva prácu murára. Má priateľku Lenku. V doterajšej kariére pôsobil v kluboch v Spišskej Novej Vsi, Levoči a momentálne v Spišskom Štvrtku. Je to talent, ktorý tvrdo pracuje na svojom napredovaní. Futbal sa stal jeho koníčkom. Jeho futbalovým vzorom je Cristiano Ronaldo. Voľné chvíle si spestruje hudbou, televíziou, prácou na počítači. Keď ho chytí hlad, tak si rád pochutná na dobrom guľáši a džúse. Do budúcna chce naďalej pôsobiť ako aktívny hráč.

Počet získaných hlasov: 10

10 – Stanislav MITURA – tento všestranný hráč sa narodil 2.8.1985 v Kežmarku. Pôsobí v klube OFK Toporec. Domácu pohodu mu spríjemňuje priateľka Michaela. Pracuje ako skladník. V jedenástke roka je prvýkrát. V doterajšej futbalovej kariére pôsobil v Kežmarku a v domácom klube. Za najväčší úspech považuje postup s Kežmarkom do 1. ligy žiakov a ako hráč Toporca postup do 5. ligy v súťažiach VsFZ. Jeho futbalovým vzorom je Messi. Jeho záľubou je šport a oddych. Rád si pochutná na bryndzových haluškách a smäd uhasí radlerom. Do budúcna chce pôsobiť naďalej ako aktívny hráč, samozrejme, ak mu vydrží zdravie. Následne by rád vykonával prácu trénera.

Počet získaných hlasov: 11

11 – Marek PODOLINSKÝ – Marek svojimi gólmi prispieva k dobrým výsledkom rezervy mužstva MŠK Spišská Belá. Narodil sa 1.9.1983 v Kežmarku. Má ukončené vysokoškolské vzdelanie a jeho práca je IT administrátor a správca sietí. Je ženatý a spolu s manželkou Marikou tvoria sympatický pár. Jeho najväčší úspech sa ešte nedostavil, stále naň čaká. O aký úspech ide, to nám neprezradil. Je to hráč s čuchom na góly. V doterajšej futbalovej kariére pôsobil v kluboch Ľubica, Podolínec a Spišská Belá. Jeho futbalovými vzormi sú Franck Ribéry a Erik Cantona. Voľné chvíle trávi pri počítači, webdesigne a pri športe. Svoju budúcnosť spája naďalej s kariérou hráča, až kým ho sami fanúšikovia nevynesú z ihriska.

Počet získaných hlasov: 12

Najlepší strelec sezóny 2015/2016

Peter KUKURA: Peter zaznamenal 22 gólov, stal sa tak najlepším strelcom sezóny 2015/2016 a pomohol svojmu klubu FK Ľubica k postupu do V. ligy VsFZ. Narodil sa 31.8.1983. Po stredoškolskom štúdiu sa z neho stal profesionálny vojak. Domácu pohodu mu vytvára manželka Zuzka a spolu vychovávajú syna Dominika. Za svoj vzor považuje Solskjaera. Aj vo voľnom čase si rád zahrá futbal. Rád si pochutná na čiernohorskom rezni a zapije to dobrým pivkom. Vzhľadom na svoj vek chce naďalej pôsobiť ako aktívny hráč.

Laureáti. Najlepší hráči PFZ v roku 2016.
Laureáti. Najlepší hráči PFZ v roku 2016. (Autor: Richard Hudeček)
Jubilanti. Nezabudlo sa ani na dlhoročných futbalových činovníkov.
Jubilanti. Nezabudlo sa ani na dlhoročných futbalových činovníkov. (Autor: Richard Hudeček)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ocenili futbalovú Jedenástku roka