Oceliari sú kompletní, pricestoval už aj Kessel

Vo Zvolene sa dvakrát strelecky presadil. Ladislav Nagy (s pukom) prispel k výhre v prípravnom dueli.
Vo Zvolene sa dvakrát strelecky presadil. Ladislav Nagy (s pukom) prispel k výhre v prípravnom dueli. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|12. aug 2017 o 00:00

Hokejisti HC Košice majú za sebou už polovicu prípravných zápasov.

KOŠICE. Kým v prvých dvoch stretnutiach si pripísali tesné prehry, v domácom dueli s Liptovským Mikulášom a vo Zvolene sa už zverenci trénera Jančušku tešili z výhier.

Budúci týždeň sa oceliari predstavia na 70. ročníku Tatranského pohára v Poprade.

Odplata aj s úrokmi sa podarila košickým hokejistom vo Zvolene, ktorý si zo Steel Arény odviezol minulý týždeň výhru 5:4 po samostatných nájazdoch.

Oceliari aj vďaka dvom gólom kapitána Ladislava Nagya zdolali Zvolenčanov 5:1.

„Z doterajších štyroch prípravných zápasov to bol náš najlepší výkon. Je to však pochopiteľné, pretože stále sme pri mužstve veľmi krátku dobu a máme veľa nových hráčov. Všetky veci, ktoré každý deň trénujeme, sa hráčom podarilo preniesť do zápasu. Boli sme jasne lepší herne i korčuliarsky. Zároveň sme predviedli aj primeranú dávku tvrdosti, k čomu hráčov nabádame, takže z našej strany vládne spokojnosť s výkonom aj výsledkom. Samozrejme sa vyskytli aj chyby, na ktorých ešte budeme pracovať, aby sme sa posunuli ďalej,“ povedal košický tréner Milan Jančuška.

Košickí hokejisti vyhrali prípravný zápas vo Zvolene: fotogaléria

11.8.2017

Legionári zapadli po hokejovej aj ľudskej stránke

V príprave dostávajú šancu ukázať sa aj mladí hráči Petráš, Novotný a Vrábeľ.

Ako sa ich výkony pozdávajú trénerovi oceliarov?

„Nechcel by som špecifikovať, ktorému z nich sa najviac darí. Každý má šancu sa prebojovať do základnej zostavy. Ešte máme pred sebou dostatok prípravných zápasov a tréningov do začiatku extraligy. Aj pre nás, trénerov, je teda dosť času, aby sme sa správne rozhodli a zvolili ideálne útočné trojice a obranné dvojice,“ uviedol Jančuška.

V pondelok sa k tímu pripojí posledná zahraničná posila, americký obranca Blake Kessel, ktorý len včera večer priletel do Košíc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari sú kompletní, pricestoval už aj Kessel