Obhajcov obrala o pohár na Memoriáli Karola Ježíka posledná sekunda

Zápas žien opäť vyhrali futbalistky Denníka SME.
Zápas žien opäť vyhrali futbalistky Denníka SME. (Autor: SME / GABRIEL KUCHTA)
Michal Trško|15. dec 2013 o 18:36

Memoriál Karola Ježíka mal tento rok iného víťaza ako vlani. Favorizované družstvo denníka Plus Jeden deň porazila Markíza.

Až posledná akcia rozhodla tohtoročné finále futbalového Memoriálu Karola Ježíka. Remízový gól sa podarilo streliť hráčom televízie Markíza a kopať sa tak museli pokutové kopy.

Dvojnásobný obhajcovia prvenstva z denníka Plus Jeden Deň finálový rozstrel zrejme pod tlakom nešťastného záveru nezvládli a zostalo im tak tento rok len druhé miesto. Markíza v štvrtej sérii rozstrelu finále rozhodla.

„Prišli sme tretí rok a konečne sa nám Plusku podarilo poraziť. Poctivo sme sa celý rok pripravovali, začali sme dnes ráno,“ hovoril spokojne Michal Szatmáry z Markízy.

„Je to pre nás určite zvýšená motivácia do budúceho ročníka,“ povedal kapitán Plusky Tibor Duducz.

((fotogaleria))

SME skončilo tretie a prvé

Tretí skončili domáci hráči denníka SME, po výhre nad futbalistami ich domovského vydavateľstva Petit Press. Z dvoch skupín nepostúpili hráči televízie Joj, agentúry Sita, Hospodárskych novín a verejnoprávnej RTVS.

Turnaj, ktorý pripomenul nedožité 60. narodeniny zakladateľa a bývalého šéfredaktora SME Karola Ježíka, však napokon jedného obhajcu prvenstva spoznal.

Získať po roku opäť medaily sa podarilo ženám denníka SME. So súperkami z Markízy si poradili už druhý rok po sebe. Rozdiel bol len v skóre. Vlani dali dva góly, tento rok musel stačiť aj jeden.

„Na turnaj sme stiahli dve kolegyne z materskej, Veronika Prušová dala gól so seknutým krkom, iná kolegyňa nemohla ani prísť pre kiahne svojej dcéry,“ vyrátala komplikácie kapitánka víťaziek Miriam Zsilleová.

„Napriek tomu sme hrali veľmi dobre a určite sme mali na to vyhrať viac ako s jednogólovym rozdielom,“ dodala minuloročná strelkyňa, ktorá sa tento rok sústredila viac na obranu.

((video))

Zápas detí rozhodla strela pod brvno

Za ňou sa v zostave prvýkrát objavila aj Jana Čevelová. Premiéru absolvovala s čistým kontom.

„Dievčatá do bodky splnili taktiku: nikoho nepustili k našej bránke a dali gól. Nemusela som zasahovať, preto sme vyhrali," povedala Čevelová.

"To len tak vyzerá, že to zabezpečili matky na materskej, lebo sme stáli v útoku. Keby nebolo našich spoluhráčok vzadu, nikdy by sa tá lopta k nám nedostala. Teda aspoň ku mne. Kolegyňa Prušová stíhala byť vzadu aj vpredu," hovorí útočníčka SME Monika Tódová.

O výhre v rovnako tradičnom zápase detí rozhodol parádnou strelou do horného rohu bránky Maťko Chorvatovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Obhajcov obrala o pohár na Memoriáli Karola Ježíka posledná sekunda